Αναφορά Αλ. Μεϊκόπουλου και Κ. Παπανάτσιου για αιματολόγο και νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας στο Γ.Ν. Βόλου

Αναφορά Αλ. Μεϊκόπουλου και Κ. Παπανάτσιου για αιματολόγο και νέα κινητή μονάδα αιμοληψίας στο Γ.Ν. Βόλου

Αναφορά κατέθεσαν οι Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας-Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου, προς τον κ. Υπουργό Υγείας, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.

Στην αναφορά τους οι Βουλευτές επισημαίνουν το γεγονός ότι στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Γ.Ν Βόλου υπηρετούν μόνο δύο ιατροί, οι οποίοι, παρότι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τον φόρτο.

Επίσης αναφέρουν ότι η Μονάδα Κινητής Αιμοληψίας που είναι διαθέσιμη, είναι δυσλειτουργική, λόγω παλαιότητας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αναβάλλεται μία προγραμματισμένη εξόρμηση για συλλογή αίματος και να χάνεται έτσι ένας σημαντικός αριθμός μονάδων αίματος, που είναι ζωτικής σημασίας για τους πάσχοντες.

Ο κ. Μεϊκόπουλος και η κ. Παπανάτσιου σημειώνουν ότι η πλήρωση της κενής θέσης αιματολόγου και η αγορά νέας κινητής μονάδας αιμοληψίας, είχαν δρομολογηθεί από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στην ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών, ώστε να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία της μονάδας.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MBK9WE
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη