Επίσκεψη των ευρωβουλευτών Miguel Urbán Crespo (Podemos) και Κ. Αρβανίτη στη Μόρια

Επίσκεψη των ευρωβουλευτών Miguel Urbán Crespo (Podemos) και Κ. Αρβανίτη στη Μόρια

Επίσκεψη στο ΚΥΤ της Μόριας θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μαζί με τον ευρωβουλευτή των Podemos, Miguel Urbán Crespo.

Για το ταξίδι στη Λέσβο και την επίσκεψη στη Μόρια, ο κ. Αρβανίτης αναφέρει: "Η αδράνεια στο θέμα των κέντρων φιλοξενίας, η κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και η μετατροπή του θέματος σε ζήτημα ασφάλειας συνιστούν δείγματα ακροδεξιάς και αδιέξοδης στρατηγικής, που εντείνεται ακόμη περισσότερο από τις πρόσφατες αντιμεταναστευτικές και αντιανθρωπιστικές ενέργειες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν αδιάφορη τη GUE/NGL, που επιθυμεί να ενημερωθεί για την κατάσταση ώστε να πράξει τα δέοντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κύρια προτεραιότητά μας, λοιπόν, είναι η επίσκεψη των κέντρων φιλοξενίας, ώστε να καταγράψουμε από πρώτο χέρι τη φρίκη που ζουν χιλιάδες πρόσφυγες που στοιβάζονται στο hotspot λόγω της απροθυμίας της κυβέρνησης να προβεί σε ουσιαστικές ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ποικίλες συναντήσεις και συζητήσεις με φορείς της περιοχής, για να αποκτήσουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης και να ενημερώσουμε διεξοδικά την ευρωομάδα μας, ώστε να αποφασιστούν και να προγραμματιστούν οι δράσεις που θα αναλάβουμε ως GUE/NGL για το θέμα."

The post Επίσκεψη των ευρωβουλευτών Miguel Urbán Crespo (Podemos) και Κ. Αρβανίτη στη Μόρια appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/35RoUJs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη