Συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής με απολογίες των Δ. Κουκούτση και Α. Ματθαιόπουλου (video)

Συνεχίστηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής με απολογίες των Δ. Κουκούτση και Α. Ματθαιόπουλου (video)

Έξι χρόνια μετά την ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ο κατηγορούμενος Δημήτρης Κουκούτσης υποστήριξε σήμερα στο δικαστήριο ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει για τί κατηγορείται.

Δήλωσε αθώος. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, που από το 2017 έχει αποχωρήσει από το κόμμα, υποστήριξε ότι η Χρυσή Αυγή δεν διέθετε στρατιωτική δομή.

Στην απολογία του ο Δημήτρης Κουκούτσης υποστήριξε ότι: «Η Χρυσή Αυγή δεν είχε καμία δομή, ούτε στρατιωτική, ούτε πολιτική. Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Αν είχε τη στοιχειώδη οργάνωση, δεν θα κατέρρεε. Ήταν όλα στον αέρα».

Σε εκπομπή όμως την περίοδο της δολοφονίας Φύσσα, δήλωνε άλλα. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά: «Αυτή είναι η δομή μας, στρατιωτική, τί να κάνουμε τώρα, σ΄όποιο αρέσει.»

Ο κατηγορούμενος που στο παρελθόν έχει προκαλέσει με τις απόψεις του, υπερασπίστηκε τον Γιάννη Λαγό, για τον οποίο στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει η Χρυσή Αυγή και ανέφερε ότι το άλλοτε κόμμα του δεν έχει σχέση με τη δολοφονία Φύσσα.

Στη δική του απολογία, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, υποστήριξε ότι διώκεται μόνο επειδή υπήρξε βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Υποστήριξε ότι δεν έχει εκφραστεί υποτιμητικά για κανέναν.

Ο πρώην βουλευτής δήλωσε καθηγητής μουσικής. Υπήρξε πρωτεργάτης του μουσικού συγκροτήματος Πογκρόμ, στο οποίο έχει τραγουδήσει τραγούδια ύμνους στο Χίτλερ, με ναζιστική φρασεολογία.

 

Στην απολογία του ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είπε ότι: «Δεν είμαι εδώ για να μιλήσω για τραγούδια. Αν τραγουδάω και αν διασκεδάζω, είναι δικό μου θέμα και δεν παρενέβην το νόμο.»

Αύριο απολογούνται οι πρώην βουλευτές Κώστας Μπαρμπαρούσης, Νίκος Μίχος και Νίκος Κούζηλος.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2MNYn6T
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη