Εισβολή αντιεξουσιαστών στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη (video)

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη (video)

Εισβολή σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί στον προαύλιο χώρο του τουρκικού προξενείου της Θεσσαλονίκης.

Μέλη αναρχικών συλλογικοτήτων ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα κατά τις τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και των ελληνικών αρχών στην «παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του γενικού προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ», σήμερα το πρωί.

Το υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια και τη χαρακτήρισε «ανεύθυνη πράξη». «Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη είσοδο μελών συλλογικότητας του αντιεξουσιαστικού χώρου στον προαύλιο χώρο του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, όπου ευρίσκεται και η Οικία Ατατούρκ», σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε σχετική ανακοίνωσή του. «Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη πράξη», προσθέτει.

«Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έχουν ήδη πραγματοποιήσει προσαγωγές υπόπτων, ενώ προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση των περιστατικών και την παραπομπή των υπευθύνων ενώπιον της Δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Αντώνης Καρανδεινός, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/31p85lz
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη