Με στραμμένο το βλέμμα στη Βόρεια Μακεδονία - Ολονύχτιο θρίλερ για τις πρόωρες εκλογές (video)

Με στραμμένο το βλέμμα στη Βόρεια Μακεδονία - Ολονύχτιο θρίλερ για τις πρόωρες εκλογές (video)

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία μετά και τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι.

Οι πολιτικοί ηγέτες που συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο δεν κατέληξαν σε κάποιο συμπέρασμα έπειτα από 2,5 ώρες σχετικά με την ημερομηνία για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών. Ωστόσο, ο Πενταρόφσκι, ανέφερε πως αυτό αναμένεται να συμβεί στο δεύτερο μέρος των συζητήσεων, που θα ξεκινήσουν σε λίγη ώρα.

Πσράλληλα, ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε ότι στο πρώτο μέρος της συνάντησης ξεκαθαρίστηκε από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς η δέσμευσή τους να συνεχιστεί η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ, έστω και μετά το βέτο που τέθηκε κυρίως από την πλευρά του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πενταρόφσκι επισήμανε «Έχουμε μια συναίνεση, ανεξάρτητα από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, μια συμφωνία όλων των παρόντων, ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη νέα μεθοδολογία που απαιτείται. Όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική ως προς την ένταξη της χώρας στην ΕΕ». Και συμπλήρωσε «όλοι, είτε βρίσκονται στην εξουσία είτε στην αντιπολίτευση, υποσχέθηκαν να εργαστούν για την ένταξή μας στην Ευρώπη κατά την επόμενη περίοδο».

Σχετικά με το πότε θα διεξαχθούν οι πρόωρες εκλογές, ο Σκοπιανός πρόεδρος είπε ότι δεν είναι ευθύνη του να διεξαγάγει πρόωρες εκλογές και ότι για να συμβεί αυτό τα κόμματα πρέπει να καταλήξουν σε συναίνεση.

Διαβάστε επίσης: 

Ζάεφ: Πάμε σε πρόωρες εκλογές, Ιστορικό το λάθος της ΕΕ - Ραγδαίες εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία



via Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις - Dikaiologitika | Ειδήσεις https://ift.tt/2N0gNkS
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη