Τσελέντης στον ΑΝΤ1 για τον σεισμό στην Αλβανία: Δεν υπάρχει ανησυχία για την Ελλάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Ο σεισμός στην Αλβανία ήταν μεγάλος, αλλά και οι συνθήκες δόμησης στη γειτονική χώρα είναι άθλιες, υπογράμμισε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

"Ο σεισμός ήταν σχετικά μεγάλος, αλλά οι συνθήκες δόμησης είναι άθλιες εκεί. Υπάρχουν και πολεοδομικές παραβάσεις, πολλά κτίρια παρεμβαίνουν μέσα και αλλάζουν τις συνθήκες δόμησης, κόβουν κολώνες κ.λπ.. Οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν, και θα είναι πάρα πολλοί, επειδή θα χτυπήσουν ήδη ευάλωτα και καταπονημένα κτίρια θα προκαλέσουν καταρρεύσεις. Όπως ο 5,4 που έγινε πριν από λίγες ώρες. Νομίζω ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί πολύ σημαντικά, όχι από τους υπάρχοντες νεκρούς στα κτίρια μέσα, από επιπλέον καταρρεύσεις που θα γίνουν από μετασεισμούς" τόνισε ο κ. Τσελέντης.



via Press24.gr https://ift.tt/2ONxKA3
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη