«Η σιωπή τους ουρλιάζει! Μάθε να την ακούς» : Εκδήλωση αύριο για την παιδική κακοποίηση

«Η σιωπή τους ουρλιάζει! Μάθε να την ακούς» : Εκδήλωση αύριο για την παιδική κακοποίηση

«Η σιωπή τους ουρλιάζει! Μάθε να την ακούς», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης για την παιδική κακοποίηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο αναψυκτήριο του Παυσίλυπου, με ομιλήτρια την κ. Λία Ρογγανάκη, Γ. Οικογενειακό Ιατρό και περιφερειακή σύμβουλο Καρδίτσας. Σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κωστή Νούσιο και την κ. Ρογγανάκη, στη διάρκεια της οποίας καλέστηκαν οι πολίτες να παρακολουθήσουν την ομιλία, μαζί με τα παιδιά τους. Οι γονείς θα μάθουν να «διαβάζουν» τα σημάδια και τις αλλαγές συμπεριφοράς των παιδιών, ενώ η εκδήλωση θα έχει και διαδραστικό χαρακτήρα, μπορούν να την παρακολουθήσουν και παιδιά και να ενημερωθούν, μεταξύ άλλων για τον «κανόνα των εσωρούχων», τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που χαθούν. Η εκδήλωση οργανώνεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, με είσοδο ελεύθερη, και με την στήριξη της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αρχικά ο κ. Νούσιος επεσήμανε: «Τα περιστατικά και ποσοστά βίας ενάντια στα παιδιά μας σοκάρουν. Πρόκειται για μια γροθιά στο στομάχι η αναφορά και μόνο σε φαινόμενα κακοποίησης παιδιών. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία με στόχο την ενημέρωση για την προστασία των παιδιών από την κακοποίηση, σε όποια μορφή μπορεί να εκδηλώνεται. Βασική προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας είναι να παρέχει στα παιδιά, στις οικογένειες, στους κηδεμόνες, στην εκπαιδευτική κοινότητα, στην κοινωνία ευρύτερα την κατάλληλη πληροφόρηση αλλά και τα μέσα προκειμένου να προλαμβάνονται, να καταγγέλλονται εγκαίρως και να αντιμετωπίζονται σωστά και αποτελεσματικά όλα τα περιστατικά βίας κατά των παιδιών. Το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να κινητοποιηθούμε και να εξαλείψουμε αυτην την οδυνηρή πραγματικότητα».
Η κ. Ρογγανάκη τόνισε: «Όπως τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Διοργανώνοντας σήμερα την εκδήλωση αυτή ο αντιπεριφερειάρχης και η Περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας αποδεικνύουν και έμπρακτα το παραπάνω συμβάλλοντας στην ενημέρωση των πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση για ένα πρόβλημα που τραυματίζει τα παιδιά μας.

Αν «ο άνθρωπος είναι το προϊόν των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας», τότε η παιδική κακοποίηση απειλεί το μέλλον μας. Στην παιδική κακοποίηση δεν βλέπουμε παρά μόνον την κορυφή του παγόβουνου. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ευρύτερο και βαθύ. Γι' αυτό χρειάζεται συνεχής ενημέρωση, επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση.
Η σιωπή τους ουρλιάζει! Μάθε να την ακούς.Ένα παιδί δίπλα σου μπορεί να κακοποιείται και να χρειάζεται τη βοήθειά σου, μάθε να το «ακούς» χωρίς να σου μιλά.
Μια ανεπτυγμένη κοινωνία ,κατά πως φαίνεται, δεν προϋποθέτει την ασφάλεια και την προστασία των παιδιών. Όλο και μεγαλύτερος αριθμός παιδιών καθίστανται θύματα κακοποίησης από ενήλικες. Μόλις το 1% των περιστατικών παιδικής κακοποίησης καταγγέλλεται στις Αρχές, περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και 1 στα 2 παιδιά στη χώρα μας έχει βιώσει τουλάχιστον μία εμπειρία σωματικής κακοποίησης.
Αύριο ελάτε στο Παυσίλυπο να ενημερωθούμε για να γίνουμε μέρος της λύσης. Μην ξεχνάτε, η πρόληψη της κακοποίησης αποτελεί πρωτίστως ευθύνη των ενηλίκων. Ελάτε με τα παιδιά σας για να ενημερωθούν πως θα προστατευτούν. Όλα τα παιδιά του κόσμου πρέπει να έχουν την ευκαιρία να μεγαλώσουν χαρούμενα ,υγιή και ασφαλή».

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2pLSqzZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.