Δυναμική η κινητοποίηση του σχολικού συγκροτήματος Υφαντηρίων- Τώρα θέλουν έργα

Δυναμική η κινητοποίηση του σχολικού συγκροτήματος Υφαντηρίων- Τώρα θέλουν έργα

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα οι μαθητές των τριών σχολείων που φιλοξενούνται σε ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της Μυτιλήνης , γνωστό ως Υφαντήρια διεκδικώντας σχολείο .

Μια δυναμική κινητοποίηση με τη στήριξη των γονέων τους και των δασκάλων τους που βλέπουν να παγιώνεται μια κατάσταση να κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κοντέινερ και το έργο αναβάθμισης του σχολείου τους να έχει βαλτώσει.

Πραγματοποίησαν πορεία από το σχολείο τους στο δήμο Μυτιλήνης και αντιπροσωπεία τους , μαζί με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και τη διευθύντρια του 3ου λυκείου, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευστράτιο Τζιμή.

Ζητούν απάντηση για το αν θα συνεχίσει ο εργολάβος που ξεκίνησε και εδώ και μήνες σταμάτησε το έργο, και επιπλέον  μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο 3ο Λύκειο να τοποθετηθούν λυόμενες αίθουσες για διδασκαλία και τουαλέτα, όπως τους είχαν υποσχεθεί .

Ο κ Τζιμής ενημέρωσε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου που το τεχνικό του πρόγραμμα ψηφίστηκε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο, έχουν δεσμευθεί 250.000 ευρώ για αγορά λυόμενων αιθουσών για τις ανάγκες σχολείων και αύριο κιόλας θα ξεκινήσει η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια τριών αιθουσών που θα παραληφθούν και θα τοποθετηθούν στο συγκρότημα μέχρι το τέλος του χρόνου. Επιπλέον τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση με τον εργολάβο για να απαντήσει αν θα συνεχίσει το έργο ολοκλήρωσης του κτιρίου του 3ου λυκείου , με χρήματα του δήμου, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και το πρώτο σχολείο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Αυτό είναι το κάλο σενάριο, γιατί αν ο εργολάβος αρνηθεί τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για τα σχολεία γιατί και αυτό το έργο θα πρέπει να επαναδημοπρατηθεί.

Όσον αφορά τα άλλα κτίρια του συγκροτήματος θα πρέπει να γίνουν συμπληρωματικές μελέτες αφού εντοπίστηκε διάβρωση τέτοια που δεν είχε προβλεφθεί , και χρειάζονται επιπλέον εργασίες από αυτές για τις οποίες δημοπρατήθηκαν τα έργα. Σ αυτό ο δήμος έχει τη δέσμευση της διαχειριστικής αρχής ότι θα χρηματοδοτήσει για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν στο μέλλον τα έργα.

Η πορεία στη συνέχεια οδηγήθηκε στο δημοτικό θέατρο όπου οι αιρετοί του ΒΑ ψήφιζαν τους εκπροσώπους τους στην ΠΕΔ και ο δήμαρχος Στρατής Κύτελης ενημέρωσε τα παιδιά ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να σταματήσει η ταλαιπωρία  τους.

Η σχολική κοινότητα των υφαντηρίων είναι δύσπιστη στα όσα άκουσε καθώς ήδη υφίσταται ταλαιπωρία 11 μηνών. Περιμένει άμεσα τις επόμενες ενέργειες της δημοτικής αρχής για την αγορά και την τοποθέτηση των λυόμενων αιθουσών αλλά και τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον εργολάβο τη Δευτέρα και επιφυλάσσονται  να προχωρήσουν σε ποιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες δεν δουν κάποιο αποτέλεσμα.

 

 

The post Δυναμική η κινητοποίηση του σχολικού συγκροτήματος Υφαντηρίων- Τώρα θέλουν έργα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2pPUnv8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη