Πάνος Κοντογεώργος: Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μακρακώμη διημερίδα με θέμα την φυστικιά


Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Μακρακώμη διημερίδα με θέμα την φυστικιά κ αύριο στην Σπερχειάδα με θέμα την καρυδιά.

Η θεματολογία της διημερίδας πιθανότατα δεν θα είχε πιο πρόσφορο έδαφος κυριολεκτικά και μεταφορικά από την περιοχή μας.

Ο τόπος μας έχει παράδοση στις δενδρώδεις καλλιέργειες και εκτός των άλλων φημίζεται για καλλιέργεια του φιστικιού στην τοπική Κοινότητα Μάκρης το οποίο αποτελεί και προϊόν ΠΟΠ αρκετές καρυδιές στην περιοχή της Σπερχειάδας και του κάστανου στην τοπική κοινότητα Μαυρίλου.

Οι γεωργοί μας έχουν τεχνογνωσία στις δενδρώδεις καλλιέργειες και δη στα ακρόδρυα, μεράκι για να παράξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και να βγουν ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές, αλλά πάντα χρειάζεται συνεχή παροχή τεχνογνωσία και ενημέρωση απο τους αρμόδιους φορείς και απο εξειδικευμένους επιστήμονες. Ως εκ τούτου θεωρώ πολύ ωραία την ενέργεια του Εξωραϊστικού συλλόγου Τσούκας για τη διοργάνωση αυτής διημερίδας και για την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα καλλιέργειας αλλά παράλληλα αποτελεί τροφή για σκέψη στο πως θα βελτιωθεί η παραγωγική διαδικασία της γεωργικής παραγωγής!!





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη