Νίκος Σταυρογιάννης: Ο Δήμος Λαμιέων είναι πλέον, αδιαμφισβήτητα, ένας οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος Δήμος


Η χθεσινή έγκριση του απολογισμού και του ισολογισμού του οικονομικού έτους 2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων, επιβεβαίωσε τη θετική και πλεονασματική πορεία όλων των οικονομικών μεγεθών του Δήμου κατά τη διάρκεια της θητείας μας, την προηγούμενη δημοτική περίοδο.

Ο Δήμος Λαμιέων είναι πλέον, αδιαμφισβήτητα, ένας οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος Δήμος. Και αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης πολιτικής, σταθερότητας και ανάταξης των οικονομικών του Δήμου, που εφαρμόσαμε ως Δημοτική αρχή από το Σεπτέμβριο του 2014.

Αδιάψευστος μάρτυράς μας είναι τα οικονομικά στοιχεία που ψηφίσαμε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα οποία είναι διαθέσιμα και προσβάσιμα από όλους τους δημότες.
Οι βασικές μεταβολές στους ισολογισμούς και στις οικονομικές καταστάσεις των χρήσεων των ετών από το 2013 έως και το 2018, το αποδεικνύουν.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της θητείας μας, από το 2014 έως το 2019, πετύχαμε:

- αύξηση των επενδύσεων κατά 14 εκατ. ευρώ,

- έργα εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται σε εξέλιξη και συγχρόνως εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του Δήμου,

- αύξηση ιδίων κεφαλαίων κατά 25 εκατ. Ευρώ,

- πενταπλασιασμό των πλεονασμάτων,

- μείωση των δανειακών υποχρεώσεων,

- αύξηση των εσόδων με ταυτόχρονη μείωση της σπατάλης.

Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για τους δημότες και παρά την μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων.

Αυτό όμως που πραγματικά κάνει το Δήμο μας βιώσιμο και αυτοδύναμο είναι τα ταμειακά του διαθέσιμα, τα οποία υπερδιπλασιάστηκαν. Στις 31/12/2013 ήταν 10,2 εκατ. ευρώ, στις 31/12/2018 ανήλθαν στα 20,6 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αποπληρώθηκαν απαιτήσεις εκατομμυρίων ευρώ για εκκρεμείς υποθέσεις του παρελθόντος.

Το μέλλον του Δήμου μας, είναι ευοίωνο. Εργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια με υπευθυνότητα, συνέπεια, αποφασιστικότητα και διαφάνεια.

Θα συνεχίσουμε με την ίδια αξιοπιστία και συνέπεια, χωρίς λαϊκισμούς να ασκούμε υπεύθυνη και εποικοδομητική αντιπολίτευση.

Από το Blogger.