Μηταράκης: Υψηλότερες συντάξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης

Μηταράκης: Υψηλότερες συντάξεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης

Ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά θέματα τα οποία απασχολούν το δικηγορικό κλάδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, με τη Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Κατά την συνάντηση ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο σε συνδυασμό με τις φορολογικές διευκολύνσεις που θα φέρει η κυβέρνηση, θα εξασφαλίσει υψηλότερα εισοδήματα στους ασφαλισμένους».

Πρόσθεσε δε, ότι «τους ελεύθερους επαγγελματίες που τιμωρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση, εμείς θα τους στηρίξουμε με πολιτικές που θα τονώσουν και θα κινητροδοτήσουν την παραγωγική Ελλάδα. Από τις σημαντικότερες και πιο θετικές αλλαγές που θα επέλθουν με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θα είναι η αποσύνδεση του ασφαλιστικού από το φορολογικό σύστημα, σύνδεση η οποία έχει κριθεί αντισυνταγματική από το ΣτΕ. Αποτέλεσμα των αλλαγών που θα φέρουμε, θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πολλά έτη ασφάλισης, να λαμβάνουν υψηλότερες συντάξεις καθώς το νέο συνταξιοδοτικό σύστημα θα είναι πιο ανταποδοτικό»

Πηγή:ΕΡΤ

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2oOgSQH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη