Φλώρινα: Αντιδράσεις από τους φορείς και τους βουλευτές για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων στο πανεπιστήμιο

Φλώρινα: Αντιδράσεις από τους φορείς και τους βουλευτές για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων στο πανεπιστήμιο

«Θα μιλήσω με την Υπουργό παιδείας για την ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας τμημάτων στο πανεπιστήμιο της Φλώρινας, όπως αυτού του Κινηματογράφου και της εμπορίας και ποιοτικού ελέγχου στη σχολή γεωπονίας, που ήταν να λειτουργήσουν από το 2021 καθώς μας βρίσκει αντίθετους αυτή η απόφαση» τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης υπογραμμίζοντας πως θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις με μπροστάρη τον ίδιο αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση αυτή  καθώς η Φλώρινα στηρίζεται στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και των τμημάτων που ήδη υπάρχουν και πρόκειται να δημιουργηθούν.

Από την πλευρά της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Πέτη Πέρκα είπε πως η Φλώρινα έχει αρχίσει να χάνει πολλά όμως οι φορείς δεν θα καθίσουν να βλέπουν ως αμέτοχοι  θεατές αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις και ειδικά μετά την ανακοίνωση της Υπουργού παιδείας για την αναστολή λειτουργίας τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στην Φλώρινα. «Ενωμένοι όλοι οι φορείς θα αντιδράσουμε σε αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη γιατί η Φλώρινα έχει όλα τα δίκαια να διαμαρτύρεται αφού μετά τη μεταλιγνιτική εποχή στηρίζει την ανάπτυξη της μεταξύ άλλων και στην ύπαρξη του πανεπιστημίου.

«Μας βρίσκει προετοιμασμένους η εξέλιξη αυτή με την απόφαση της Υπουργού παιδείας να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας τμημάτων στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας» ανέφερε σε δηλώσεις του από την Φλώρινα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης σημειώνοντας πως η περιφέρεια είναι έτοιμη να στηρίξει τη βιωσιμότητα των τμημάτων αυτών και σε συνεργασία με τη Πανεπιστημιακή κοινότητα θα είναι έτοιμη και τη σκοπιμότητα λειτουργίας τους.  «Όλοι ξέρουμε ότι όταν σχεδιάστηκαν αυτά τα τμήματα» υπογράμμισε τέλος «ήταν χωρίς να υπάρχει μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς καθηγητές, χωρίς υποδομές. Εμείς όμως τώρα είμαστε έτοιμοι και θα αγωνιστούμε για να δείξουμε την αναγκαιότητα λειτουργίας τους. Το θέμα άλλωστε το έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή από την οποία περιμένουμε να επιτελέσει σωστά το έργο της».

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2WSxaEU
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη