Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: σειρά επαφών για ευαισθητοποίηση και μείωση αδέσποτων ζώων

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: σειρά επαφών για ευαισθητοποίηση και μείωση αδέσποτων ζώων

Με στόχο την συνεργασία όλων των φορέων έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα φαινόμενα εγκατάλειψης ζώων και αδέσποτων στο της Χίου, να ευαισθητοποιηθεί το κοινωνικό σύνολο σχετικά με την ευζωία στα ζώα, την ανάγκη στειρώσεων των ζώων συντροφιάς και την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την νομοθεσία, ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου πραγματοποιεί σειρά επαφών για αυτά τα θέματα.
Μάλιστα επισημαίνει την πολύ καλή συνεργασία με το Δήμο Χίου, «και συγκεκριμένα το Δήμαρχο, κ. Σταμάτη Κάρματζη και τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας και τμημάτων αγροτικής παραγωγής, μαστίχας και αλιείας. κ. Γιώργο Κλιαμενάκη, που δεν έμειναν αμέτοχοι, αλλά αντιμετωπίζουν το θέμα των ζώων, με αποφασιστικότητα και ευαισθησία, κάνοντας πράξη τις προεκλογικές υποσχέσεις τους».
Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου «την προεκλογική περίοδο ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και ο Σύλλογος «Η Κιβωτός του Θοδωρή» ζήτησαν συναντήσεις με τους υποψηφίους Δημάρχους σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, όπου αποτελεί ευθύνη του Δήμου, άρα και της επόμενης Δημοτικής Αρχής.
Ο νυν Δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρματζης, υποσχέθηκε ότι κατά την διάρκεια της θητείας του, θα δώσει προτεραιότητα σ' αυτό το θέμα. Αποτέλεσμα της υπόσχεσης αυτής, είναι μία σειρά συναντήσεων, που ήδη πραγματοποιήθηκαν και κάποιες επόμενες που έχουν ήδη προγραμματισθεί να γίνουν.
«Οι μέχρι σήμερα συναντήσεις που έγιναν ήταν με τον Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Αραμπατζή, και με το Σύλλογο Κτηνοτρόφων, ενώ ακολουθούν συναντήσεις με το Δασαρχείο, τους δύο Συλλόγους Κυνηγών, τους Κτηνιάτρους και όλους όσους εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με τα ζώα συντροφιάς.
«Παρών σε όλες τις συναντήσεις, και βασικός υποστηρικτής της προσπάθειας, είναι ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας και τμημάτων αγροτικής παραγωγής ,μαστίχας και αλιείας. Στις συναντήσεις , εκτός από εκπροσώπους των φιλοζωικών σωματείων, είναι παρόντες κι οι δύο υπάλληλοι του Δήμου Χίου, που έχουν επωμιστεί το αντικείμενο των ζώων συντροφιάς, κ. Βασιλικός και κ. Τσουρούς», σημειώνεται στο δελτίο τύπου.

The post Φιλοζωϊκός Σύλλογος Χίου: σειρά επαφών για ευαισθητοποίηση και μείωση αδέσποτων ζώων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2O448iR
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη