Καλαμάτα:Με Άριες και Lieder ξεκινούν οι «Μουσικές του Κόσμου»

Καλαμάτα:Με Άριες και Lieder ξεκινούν οι «Μουσικές του Κόσμου»

Πρεμιέρα κάνει την Κυριακή (3 Νοεμβρίου) ο νέος κύκλος του Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου».
Στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας στις 20:30, δέκα νέοι λυρικοί τραγουδιστές που συμμετείχαν στο Masterclass λυρικού τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» επιστρέφουν στην Καλαμάτα για ένα Gala φωνητικής μουσικής καθοδηγούμενοι από τον κόντρα-τενόρο Άρη Χριστοφέλλη και τον σκηνοθέτη Παναγιώτη Αδάμ ενώ ο Γιάννης Αερινιώτης θα τους συνοδεύει στο πιάνο σε μια συναυλία – παράσταση με γνωστές Άριες της Όπερας αλλά και Lieder του Ρομαντισμού.

Ο κύκλος «Μουσικές του Κόσμου» διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά και στόχο έχει να «αγκαλιάσει» όλα τα είδη της μουσικής έκφρασης, από την Παράδοση στην Τζαζ και από τον Κλασικισμό στην σύγχρονη δημιουργία.

Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ποίηση, τον λόγο και την μουσική.

Ο λόγος υπήρξε η αφορμή για την μουσική από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Η μουσική γεννήθηκε από τον λόγο και συμπορεύτηκε κατά την διάρκεια όλων των εποχών άλλοτε συνοδευτικά, άλλοτε αντιστικτικά και ενίοτε εναντιωματικά χρωματίζοντας τις κρυφές έννοιες, εικόνες και στιγμές που αποτυπώνει ο λόγος. Η μουσική έφτιαξε τον χώρο, τον χρόνο και το περιβάλλον που απογείωσε τον λόγο δημιουργώντας μια νέα διάσταση.

«Μέσα στη μουσική υπάρχει χώρος να κοιμηθεί ο άνεμος…»
γράφει ο Γιώργος Σαραντάρης στο ποίημά του «Μέσα στη μουσική»

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2WILr7b
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη