Κινητοποιήσεις κατά των νέων δομών 22 Ιανουαρίου στα νησιά και 23 στην Αθήνα

Κινητοποιήσεις κατά των νέων δομών 22 Ιανουαρίου στα νησιά και 23 στην Αθήνα

Σε νέα σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, όπου συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης φορείς από τη Χίο και τη Σάμο αποφασίστηκε να προταθεί ως ημέρα γενικής απεργίας η Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, με κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και καταστημάτων αλλά και την πραγματοποίηση ανοικτών συγκεντρώσεων, όπου για την Μυτιλήνη προτάθηκε να γίνει μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο. Την επόμενη μέρα Πέμπτη 23 Ιανουαρίου επιτροπή υπό τον Περιφερειάρχη θα μεταβεί στην Αθήνα για να παραδώσει ψήφισμα, κατά των νέων δομών στα νησιά, στους αρμόδιους υπουργούς και φορείς.

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν στις συνεδριάσεις, του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων στα νησιά, ενώ και αύριο Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη του Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους των νησιών, ενώ νωρίτερα στις 11 το πρωί, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης θα ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων για τις συναντήσεις του στην Αθήνα με το ΔΣ της ΚΕΔΕ και την σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών που για το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Η πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημοτικό συμβούλιο Χίου, ενώ την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, όπου μοναδικό θέμα συζήτησης και λήψης αποφάσεων θα είναι οι κινητοποιήσεις για το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Την Παρασκευή στις 6.30 το απόγευμα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης.

Στη Λέσβο, αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΔΣ του Επιμελητηρίου ενώ θα συνεδριάσει και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, για να παρθεί απόφαση κλεισίματος των καταστημάτων  την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου και να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 12 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

 

The post Κινητοποιήσεις κατά των νέων δομών 22 Ιανουαρίου στα νησιά και 23 στην Αθήνα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2tVqFqm
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη