Αλάσκα: 30 χρονος επέζησε επί τρεις εβδομάδες απομονωμένος σε πολικό κρύο

Αλάσκα: 30 χρονος επέζησε επί τρεις εβδομάδες απομονωμένος σε πολικό κρύο

Ένας 30χρονος κατάφερε να επιβιώσει επί τρεις εβδομάδες απομονωμένος στο πολικό ψύχος, μετά την καταστροφή του ξύλινου οικίσκου του.

Ο αγώνας επιβίωσης του Tyson Steele, 30 ετών είχε αίσιο τέλος την περασμένη Πέμπτη, όταν στρατιώτες της Αλάσκας τον εντόπισαν σε καλή φυσική κατάσταση, 32 χιλιόμετρα έξω από την περιοχή Skwentna.

Στα μέσα Δεκέμβρη η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα εκτός από την καταστροφή του οικίσκου του Tyson Steele να σκοτώσει και τον σκύλο του και να τον αφήσει χωρίς ίχνος επικοινωνίας, όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσαν οι στρατιώτες που τον εντόπισαν και τον διέσωσαν.

Μέλη της οικογένειάς του και φίλοι του, καθότι δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί του για αρκετές εβδομάδες, απηύθυναν στις Αρχές επίσημη έκκληση αναζήτησής του.

Στρατιωτικό ελικόπτερο επανδρωμένο με εξειδικευμένο πλήρωμα εντόπισε το καταφύγιό του, περίπου στις 11 το πρωί, οπότε και είδαν τον Steele να κουνά τα χέρια του και να δίνει σημάδι ζωής, κοντά σε ένα προσωρινό καταφύγιο.

Η περιοχή Skwentna, βρίσκεται 113 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ανκορέϊτζ και στρατιωτικό ελικόπτερο μετέφερε τον Steele στο Ανκορέϊτζ.

Πηγή: The Associated Press

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FIXtW7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη