Επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας


  Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας 13 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη ς μας κ. Συμεών, όπου μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας MEd κ. Αναστασίας Ευαγγελοπούλου - Τσελή και σύσσωμου του Συλλόγου Διδασκόντων, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Σχολείου και ευχήθηκε πατρικώς στους Δασκάλους και μαθητές καλή και ευλογημένη χρονιά.

   Τον Ποιμενάρχη μας υπεδέχθη εγκαρδίως στην είσοδο του Σχολείου, η κ. Ευαγγελοπούλου, η οποία σημειωτέον τυγχάνει και Ραδιοφωνική παραγωγός του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας (89,4 Fm), αναπτύσσοντας την πολύ ενδιαφέρουσα εκπομπή υπό την Τίτλο «Κωνσταντινούπολη», παρουσιάζοντας τον μοναδικό Βυζαντινό Πολιτισμό και τις αξίες της Βασιλεύουσας Πόλεως του Μ. Κωνσταντίνου.

    Ο Σεβασμιώτατος είχε για αρκετή ώρα μια όμορφη επικοινωνία με τους δασκάλους στο τέλος της οποίας τους ευχήθηκε η νέα χρονιά να τους φέρει υγεία, δύναμη, έμπνευση και δύναμη στο δύσκολο έργο, το οποίο επιτελούν.

   Οι 200 και πλέον μαθητές και μαθήτριες ανέμεναν τον Σεβασμιώτατο στο ηλιόλουστο προαύλιο και τον υπεδέχθησαν με πολύ ενθουσιασμό και αγάπη, σπεύδοντας να του φιλήσουν το χέρι και να λάβουν την Αρχιερατική του ευχή.

    Ο Ποιμενάρχης μας με απλότητα και αληθινή αγάπη ωμίλησε στα παιδιά και τους ευχήθηκε:

   «Η Αγιοβασιλόπιτα παιδιά μου, είναι γλυκιά διότι αυτή την γλυκύτητα πρέπει κι' εμείς να σκορπάμε σε όλους γύρω μας και μέσα της κρύβει ένα φλουρί , έναν μικρό θησαυρό. Συμβολισμός για όλους μας, διότι αυτό τον κρυμμένο θησαυρό πρέπει να ψάξουμε και να τον  βρούμε μέσα στην καρδιά μας και ο κρυμμένος θησαυρός αυτός λέγεται αγάπη.

    Ανοιχτή καρδιά λοιπόν σας εύχομαι για το έτος που μόλις ξεκίνησε και σας προτρέπω και σας παρακαλώ να δείχνετε αγάπη σε όλους γύρω σας, στους γονείς και στους δασκάλους σας υπακοή και στους συμμαθητές και φίλους σας αληθινή φιλία και αγάπη, την οποία εύχομαι να  κρατήσετε για πάντα».

   Μετά την ευλόγηση και την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας η κ. Διευθύντρια εκ μέρους όλων ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική και διδακτική παρουσία του στο σχολείο και εις ανάμνησιν της πρώτης επισήμου επισκέψεώς του, του εδώρισε την τιμητική πλακέτα του Σχολείου.

    Η Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στο 3ο Δημοτικό έκλεισε με την διανομή σε όλα τα παιδιά και τους Δασκάλους, του Ημερολογίου τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως μας για το νέο έτος 2020.
















Νεότερη Παλαιότερη