Επίσκεψη του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών στο Γενικο Νοσοκομείο Λαμίας


   Συμπαριστάμενος στον ανθρώπινο πόνο της ασθενείας και στην θλίψη του πένθους,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών και ενώ ευρίσκετο Ποιμαντικώς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, μόλις ενημερώθηκε για την απώλεια του 29χρονού Βασίλη Ακρίβου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες έδιδε μάχη για να κρατηθεί στην ζωή μετά από αυτοκινητιστικό δυστύχημα, έσπευσε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για να δηλώσει την πατρική του συμπαράσταση στους γονείς, στους παππούδες και στους συγγενείς του.

     Ο Σεβασμιώτατος με ιδιαίτερη στοργή και αγάπη ευχήθηκε ο Κύριος να χαρίζει στον Βασίλη τον παράδεισο και στους γονείς και στην οικογένειά του να δώσει την εξ ύψους δύναμη και παρηγορία στο πένθος και στην θλίψη τους.

     Τους ενημέρωσε δε, ότι λόγω προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο δεν θα μπορέσει να τελέσει την Εξόδιο Ακολουθία, όμως τους διαβεβαίωσε ότι, η σκέψη και η προσευχή του θα είναι μαζί τους αυτές τις δύσκολες ώρες.

   Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν επισκέφθηκε την Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, όπου επισκέφθηκε πατρικώς τον 93χρονο πολιό και σεβάσμιο Γέροντα π. Γρηγόριο Τριανταφύλλου, Συνταξιούχο Κληρικό της Μητροπόλεως μας, ο οποίος ευρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου και της ασθενείας.

    Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον Γέροντα Ιερέα καλή δύναμη στον Γολγοθά του και με ευλάβεια και σεβασμό έσκυψε και του φίλησε το χέρι ζητώντας την αγία ευχή της Ιερωσύνης του.

    Η έκτακτη αυτή επίσκεψη του Ποιμενάρχου μας στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας γέμισε με συγκίνηση τόσο, τον ασθενή Ιερέα, από τα μάτια του οποίου έτρεχαν δάκρυα ευγνωμοσύνης, όσο και την οικογένειά του, τα παριστάμενα παιδιά του αλλά και τον εγγονό του Σπύρο, ο οποίος ευρισκόμενος στην Αγγλία, μέσω βιντεοκλίσης ωμίλησε με τον Σεβασμιώτατο για να τον ευχαριστήσει κι εκείνος για την αγιαστική και συνάμα ελπιδοφόρα επίσκεψή στον αγαπημένο του παππού.

    Τέλος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλους τους ασθενείς του δωματίου και το Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής, όπου μαζί με την Αρχιερατική του ευχή για ταχεία ανάρρωση και δύναμη, τους έδωσε ένα εικονάκι του Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου.



www.imfth.gr
Νεότερη Παλαιότερη