«Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα» από την Μοσχοχωρίτη στο «Bios Main» τον Μάρτιο

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η ικανότατη Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη που απέσπασε το Βραβείο Κάρολου Κουν για Νέο Σκηνοθέτη για τον γερό «Ζητιάνο»της, ετοιμάζει με την Ομάδα Anima το ανέβασμα του εξαιρετικού έργου του Έντεν Φον Χόρβατ «Πίστη-Αγάπη-Ελπίδα» για το «Bios Man». Το ραντεβού θα δίνεται εκεί από τον Μάρτιο και στην υποσχόμενη δουλειά της πρωταγωνιστούν όπως έμαθα οι καίριοι Σήφης Πολυζωίδης, Κατερίνα Μπιλάλη, Γιώργος Μπανταδάκης, Αντώνης Γκρίτσης, Βασιλική Διαλυνά, Γιώτα Τσιότσκα, Λευτέρης Παπακώστας και Μάγδα Κατσιπάνου. Την μετάφραση του έργου έχει κάνει ο Κωνσταντίνος Κυριακού. Σκηνοθεσία δραματουργία: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη.Σκηνικά-φώτα: Ζωή Φαμέλη-Χειλά.Κοστούμια: Μαρία Παπαδοπούλου.Χορογραφίες: Μαριέλα Νέστορα

ΠΑΜΕ ΣΤΟΡΙ...

Μια άνεργη γυναίκα, η Ελισάβετ, προσπαθεί να βρει μία οικονομική λύση στο αδιέξοδο της, βάζοντας ως ενέχυρο το σώμα της στο Κρατικό Ανατομείο, και με αυτόν τον τρόπο να εξασφαλίσει μια άδεια πλασιέ για να μπορεί να εργαστεί. Στη συνέχεια όμως θα κατηγορηθεί για απάτη, θα συγχρωτιστεί με ένα αμάλγαμα ανθρώπων και θα ζήσει μια σύντομη ερωτική ιστορία με τον αστυνόμο Αλφόνσο που την συντηρεί. Όταν και η τελευταία ελπίδα της να σωθεί σβήσει θεαματικά από το προσκήνιο, τότε η Ελισάβετ θα πέσει στο ποτάμι επιχειρώντας να βάλει τέλος σε μια ζωή χωρίς ελπίδα.

Το έργο γραμμένο πριν τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την οικονομική και κοινωνική κρίση λίγο πριν οι μάζες βρουν στο πρόσωπο του Χίτλερ, τον σωτήρα, που θα τους δώσει την υποτιθέμενη ελπίδα να επιβιώσουν. Αλίμονο. Την περίοδο αυτή στη Γερμανία καταγράφονται 6.000.000 άνεργοι και ένα σκηνικό θλιβερό: Εξαθλιωμένες φιγούρες που επαιτούν και εκπορνεύονται, πλήθος ανθρώπων που διαφθείρουν ή διαφθείρονται, χωρίς ιδεολογικό προσανατολισμό. Οι μικροαστοί γύρω από τους οποίους περιστρέφεται το έργο ταλαντεύονται ανάμεσα στο προλεταριάτο και τη μεσαία τάξη, χωρίς να ξέρουν που ανήκουν. Διαμορφώνουν μια νέα κοινωνική τάξη, που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να αποκτήσει οντότητα, παρελθόν και μέλλον μέσα σε απρόσωπες πόλεις με κληρονομιά την ανεργία, τον πληθωρισμό, τον προηγούμενο πόλεμο.

Ένα έργο τρομακτικά επίκαιρο μέσα σε ένα νέο περιβάλλον παγκοσμιοποίησης, σκληρού καπιταλισμού και μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Η σκηνοθεσία σκοπεύει να μεταφέρει το έργο στην Αθήνα του σήμερα, τονίζοντας τις ομοιότητες των δυο καταστάσεων. Στοχεύει να δημιουργήσει ένα πραγματικό ψηφιδωτό σημερινών χαρακτήρων που αγωνίζονται να επιβιώσουν στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, ενώ ταυτόχρονα ανθούν ακροδεξιά μορφώματα και φασιστικά κόμματα. Επιθυμούμε να φωτογραφίσουμε μια πολύχρωμη παλέτα ανθρώπων, από διαφορετικές τάξεις, επαγγέλματα, ακόμα και διαφορετική καταγωγή μιας κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της, με σκοπό να δημιουργήσουμε αληθινούς χαρακτήρες με παρελθόν, παρόν και μέλλον.



via Press24.gr https://ift.tt/303CbMi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη