Ιράν: Η μοναδική Ελληνίδα δημοσιογράφος περιγράφει το κλίμα στην Τεχεράνη - ΒΙΝΤΕΟ

"Νομίζω είμαι η μόνη δημοσιογράφος εδώ. Είμαι δημοσιογράφος. Κάνω 20 χρόνια διεθνή, είμαι εκεί που θέλω να είμαι" σχολίασε η Λαμπρινή Θωμά, η μόνη Ελληνίδα δημοσιογράφος που βρίσκεται στο Ιράν και περιέγραψε στο "Καλημέρα Ελλάδα" το κλίμα στη χώρα μετά την επίθεση σε αμερικανικές βάσεις.

"Η Τεχεράνη θα δει σήμερα άσπρη μέρα καθώς έχει πέσει χιόνι. Ξαναβρίσκει έναν φυσιολογικό ρυθμό η πόλη" τόνισε και περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί είπε: "Ο κόσμος είναι ήρεμος και θα έλεγα ανακουφισμένος. Για εμένα ήταν έκπληξη. Μετά την επίθεση σε αμερικανικές βάσεις, να τους δω να χαίρονται, να είναι ανακουφισμένοι, να έχει γυρίσει η ζωή σε κανονικό ρυθμό ήταν έκπληξη. Εγώ φοβόμουν αλλά εκείνοι όχι, Ήταν ατρόμητοι. Είναι βέβαια ένας λαός που έχει περάσει όσα έχει περάσει. Πήγα στο Πανεπιστήμιο να δω πώς αντιδρούν οι φοιτητές και τα παιδιά ήταν χαρούμενα, έκαναν ό,τι κάνουν οι νέοι σε όλο τον κόσμο αλλά αυτήν τη φορά με μια πολεμική επιχείρηση".

Όσο για την επόμενη ημέρα υπογράμμισε: "Η αγορά άνοιξε κανονικά, ο κόσμος παζάρευε, οι γέροντες είχαν μαζευτεί έξω από το τζαμί στην πλατεία Χομενεΐ και οι λέξεις Αμερική και Σουλεϊμανί ακούγονταν διαρκώς. Ήταν λες και δεν είχεσυμβεί τίποτα, λες και επιτέλους υπήρχε η δυνατότητα να ξαναγυρίσουμε σε έναν κανονικό ρυθμό επειδή είχε παρθεί ενός είδους εκδίκηση"

"Το διπλωματικό παιχνίδι δουλεύει. Και οι δηλώσεις του Τραμπ είναι στο πλαίσιο της αποκλιμάκωσης. Και ο Ζαρίφ είναι ευφυέστατος διπλωμάτης. και οι δύο έδωσαν στον λαό τους εσωτερικά αυτό που ήθελαν και βαδίζουμε πια σε μια αποκλιμάκωση" σχολίασε η κυρία Θωμά.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



via Press24.gr https://ift.tt/2t5mN5Y
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη