΄Εκτακτο - Υπουργική εντολή: Κατεβαίνει η αφίσα του Μετρό για τις αμβλώσεις!

΄Εκτακτο - Υπουργική εντολή: Κατεβαίνει η αφίσα του Μετρό για τις αμβλώσεις!

Με εντολή του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών κατεβαίνει από τους χώρους του Μετρό η διαφήμιση ενάντια στις αμβλώσεις. 

Διαφημιστική εκστρατεία ξεκίνησε το κίνημα «υπέρ της ζωής του αγέννητου παιδιού», όπως χαρακτηριστικά τιτλοφορείται, με μπάνερ σε σταθμούς του Μετρό. Και όλα αυτά λίγο μόλις καιρό μετά τη θύελλα που είχε ξεσηκώσει πρωτόσελιδο αθλητικής εφημερίδας με αντίστοιχο περιεχόμενο. Αμέσως υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις τόσο από οργανώσεις όσο και από κόμματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, με υπουργική απόφαση οι εν λόγω αφίσες να ξηλωθούν.

Στο κίνημα, όπως αυτοαποκαλείται, «Αφήστε με να ζήσω!», συμμετέχουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο επίσημο site του "19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ).", ενώ ως σκοπός του αναφέρεται «η προώθηση του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψή της και η προάσπιση των δικαιωμάτων του αγέννητου παιδιού».

Το Dikaiologitika News επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολιτέκτων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), κ. Νικόλαο Φωτόπουλο, προκειμένου να καταγράφει τις απόψεις του. Ο κ. Φωτόπουλος αφού επιβεβαίωσε ότι όντως η ΑΣΠΕ συμμετέχει στην κίνηση τόνισε "Εμάς μας απασχολεί η μεγάλη υπογεννητικότητα και αυτό το αναφέρουμε και στις συζητήσεις με την κυβέρνηση. Δεν γεννιούνται παιδιά. Η Ελλάδα από σουπερ μαρκετ θα γίνει ψιλικατζίδικο. Η Τουρκία αυξάνει κάθε χρόνο τον πληθυσμό της και εμείς τον μειώνουμε", και συνέχισε "Δεν μπορεί να υπάρχουν σωματεία για την προστασία της χελώνας και της αρκούδας, τα οποία εμείς σεβόμαστε, και να μην υπάρχει για την προστασία του αγέννητου παιδιού". Στην ερώτηση πως χρηματοδοτήθηκε η καμπάνια ανέφερε χαρακτηριστικά "Το ποσό το καλύψαμε όσοι συμμετέχουμε στην κίνηση. Εμείς ως ΑΣΠΕ συμμετείχαμε με ένα μικρό ποσό".

paidi48

Παύλος Χρηστίδης στο Dikaiologitika News: Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή,όχι επιβολή

Θέση στο ζήτημα έλαβε με δήλωσή του στο Dikaiologititika News ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναρωτήθηκε και για τη στάση της διοίκησης του Μετρό.

Στη δήλωσή του ο Παύλος Χρηστίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η μητρότητα αποτελεί ελεύθερη επιλογή,όχι επιβολή.Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων κατοχυρώθηκε με τον N. 1609 του 1986 του ΠΑΣΟΚ μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων.

Και είναι επιλογή και δικαίωμα της κάθε γυναίκας η πρόσβαση στη νόμιμη και ασφαλή έκτρωση, με βάση τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.  Αντιλήψεις σαν αυτές που βλέπουμε στις αφίσες είναι μεσαιωνικές.
Τι ακριβώς κάνει η διοίκηση του Μετρό;»

XRISTIDIS882

Χαμός στα social media

Από το πρωί σφοδρές είναι οι αντιδράσεις στα social media για την εν λόγω διαφήμιση αλλά και την στάση της διοίκησης του Μετρό γι' αυτό το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στην Ελλάδα έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1986.

{https://twitter.com/TasioMG/status/1216648701604782081?s=20}

{https://twitter.com/FreeTheBots/status/1216630115251228672?s=20}

salos438

{https://twitter.com/Neolaia_Syriza/status/1216687716248817664?s=20}

{https://twitter.com/nikospappas16/status/1216684120086142976?s=20}

{https://twitter.com/CZachariadis/status/1216686301145190401?s=20}

{https://twitter.com/Petheroula/status/1216679863295397888}

Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ στο Dikaiologitika News

Πηγές της ΣΤΑΣΥ ανέφεραν στο DIkaiologitika News πως η καταχώρηση είναι πληρωμένη και πως μάλιστα το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα τρέχει μέχρι τις 26 Ιανουαρίου σε 17 σταθμούς του μετρό.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους η ανακοίνωση δεν μιλά ευθέως για άμβλωση, αλλά όπως παραδέχτηκαν οι συνομιλητές μας όντως την υπονοεί. Επίσης, σύμφωνα με τις πηγές μας μετά και από αυτές τις αντιδράσεις η διοίκηση προβληματίζεται πια σοβαρά σε σχέση με τις διαφημίσεις που μπορούν να βρίσκουν μια θέση στο μετρό της πρωτεύουσας – υπενθυμίζουμε ότι αντιδράσεις είχαν προκληθεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφίσες του vegan κινήματος αλλά και το περασμένο καλοκαίρι με την καμπάνια του gay parade.

Η διαφήμιση πληρώθηκε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση που την παρήγγειλε. Σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ πρόκειται για φορέα βραβευμένο που δημιουργήθηκε από πολυτέκνους.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Njhc2P
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.