«Αρραγής η ενότητα Ελλάδας-Κϋπρου»- Ο ΠτΔ υποδέχτηκε τον Ν. Χριστοδουλίδη (video)

«Αρραγής η ενότητα Ελλάδας-Κϋπρου»- Ο ΠτΔ υποδέχτηκε τον Ν. Χριστοδουλίδη (video)

«'Η Άγκυρα θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι αυθαιρεσίες δεν πρόκειται να περάσουν ήταν το μήνυμα», με το οποίο υποδέχτηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου. Με αρραγή ενότητα και μέτωπο Ελλάδα και Κύπρος θα υπερασπιστούν τις εθνικές θέσεις, τα σύνορα και την ΑΟΖ τους, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τυπικό δείγμα της αυθαιρεσίας χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το τουρκολιβυκό μνημόνιο για τις θαλάσσιες ζώνες, το οποίο δεν πρόκειται να ισχύσει καθώς, όπως είπε, είναι νομικά ανυπόστατο.

Από την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκής Ένωση τόνισε ότι «θα πρέπει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της περιοχής και της εποχής», γιατί, όπως είπε, δεν διακυβεύεται μόνον η αξιοπιστία της, αλλά και συμφέροντα κρατών-μελών της.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη
Σχετική είδηση:Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου υπέγραψαν Ν. Δένδιας-Ν.Χριστοδουλίδης

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FN3AJi
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη