Μητσοτάκης από το Νταβός: Η kolotoumpa του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε πολύ στην οικονομία

Μητσοτάκης από το Νταβός: Η kolotoumpa του ΣΥΡΙΖΑ στοίχισε πολύ στην οικονομία

Ευθύνες στην Ευρώπη για το «αγκάθι» του μεταναστευτικού επέρριψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με τον καθηγητή Ιστορίας του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, Νάιαλ Φέργκιουσον.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το πρόβλημα είναι ότι η Ευρώπη αδυνατεί να βρει μια ενιαία στρατηγική για το ζήτημα, ενώ αναγνώρισε τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέθεσε αναλυτικά το πρόγραμμα των κυβερνητικών δράσεων (π.χ. δημιουργία κλειστών κέντρων), αλλά τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει και ένας ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός που θα καθορίζει τον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος στις χώρες της πρώτης υποδοχής, όπως είναι η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός άφησε, επίσης, αιχμές για τη στάση των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι η συμμετοχή στη συνθήκη Σένγκεν συνεπάγεται και υποχρεώσεις, μία εκ των οποίων είναι η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι το κλίμα έχει αλλάξει και γίνονται μεταρρυθμίσεις προκειμένου να δημιουργηθεί φιλοεπενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε την πρόθεσή του να γίνουν εκλογές στο τέλος της τετραετίας, το 2023, ούτως ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα που θα ευνοήσει την οικονομία και όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για την περίφημη kolotoumpa που είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινωθεί το οικονομικό κλίμα και η Ελλάδα να κινδυνεύσει ακόμη και με Grexit.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε, εξάλλου, αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση μπορεί να πετύχει το στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, αρκεί, όπως είπε, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η Ελλάδα ν' ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Κλείνοντας δε την παρέμβασή του, τόνισε ότι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο είναι η αναβάθμιση της εκπαίδευσης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι συμβολίζει το πέρασμα της Ελλάδας σε μια νέα εποχή.

Νωρίτερα  βρέθηκε στο περίπτερο της Microsoft

Αμέσως μετά, κατά τη διμερή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Microsoft, ο Πρωθυπουργός πρότεινε την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του αρχαιολογικού πλούτου της Ελλάδος.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής εταιρείας ανέφερε ότι αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει την Microsoft η οποία επενδύει σε αυτού του είδους τα προγράμματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία θα μπορούσε να επισκεφθεί έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, όπως η Ολυμπία, και να υποβάλλει μια πρόταση στην κυβέρνηση για το πως η ψηφιακή τεχνολογία μπορεί να αναδείξει τη συνολική εμπειρία του επισκέπτη.

 

 



via Ειδησεις https://ift.tt/2RipGK5
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη