Ο Τζώρτζογλου στο τολμηρό «Angels in America» που ετοιμάζει ο Παπαδάκης

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο πολυσχιδής Βαγγέλης Παπαδάκης ... μαγειρεύει κάτι εξαιρετικά φιλόδοξο που έρχομαι να...προδώσω πρώτος! Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου θα ανεβάσει το τολμηρό έργο «Angels in America» του Tony Kuschner στο θέατρο Χώρος από τις 23 Απριλίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή για ένα σύνολο 18 παραστάσεων. Το αριστουργηματικό έργο θα παρουσιαστεί σε μετάφραση Αντώνη Γαλέου,σκηνικά και κοστούμια Κωνσταντίνου Ζαμάνη,μουσική Μark F. Angelo-Σίσσυς Βλαχογιάννη, κίνηση Ιριδας Κυριακοπούλου. Πλάι στον Στράτο Τζώρτζογλου που επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή θα δούμε τους Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Μάνο Παπαδά, Σοφία Λιάκου, Ναταλί Τσάβεζ, Δημήτρη Παπαλάμπρο, Αλέξιο Κοτσιώρη κ.α. Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνα Αγγελέτου.Παραγωγή: Mind the Gap

Το «Άγγελοι στην Αμερική»σε ...τίτλους:

-"Το εκκωφαντικό μπαμ το 1991 του σημαντικότερου θεατρικού γεγονότος μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", New York Times

-Ανάμεσα στα σημαντικότερα βραβεία που έχει κερδίσει το δημοφιλές έργο του Τόνυ Κούσνερ είναι το National Arts Club Award το 1991, το βραβείο της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου του Λονδίνου το 1992 και τα Pulitzer Prize και Tony Award το 1993.

-Μεταφέρθηκε στην τηλεόραση το 2003 για την HBO ως μίνι σειρά από τον Μάικ Νίκολς με σπουδαίους ηθοποιούς στο καστ όπως Μεριλ Στρηπ, Αλ Πατσίνο, Έμμα Τόμσον.

-Η παραγωγή στην Νεα Υόρκη του 2017-18 έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία.

-Το 2017, οι 7ωρες παραστάσεις στο National Theatre του Λονδίνου ήταν sold out και οι κριτικές στον τύπο διθυραμβικές.

-Έγινε όπερα στο Παρίσι και στη Γερμανία.

-Περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο της Comédie-Française στο Παρίσι και είναι sold out.

-Έχει ανέβει σε πάνω από 25 χώρες ενώ στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 2010 στο Φεστιβάλ Αθηνών σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη με τους Χρήστο Λούλη και Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο να ερμηνεύουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Concept παράστασης:Μια θεατρική εμπειρία σε ένα club "ο Παράδεισος" .Η παράσταση στήνεται σε ένα χώρο που παραπέμπει σε χώρο νυχτερινής διασκέδασης, ένας χώρος απελευθέρωσης, εκτόνωσης, χαράς, έρωτα αλλά ταυτόχρονα σκοτεινός, σαρκικού σεξ και διαφθοράς. Σε ένα κλαμπ λοιπόν, που θα μπορούσε να ονομάζεται "ο Παράδεισος", ο Dj ως ένας επίγειος θεός, παρακολουθεί να διαδραματίζεται η κόλαση των ηρώων. Εκεί όμως θα επέλθει και η κάθαρση. Ένας θρίαμβος της αγάπης και του φωτός. Ένας ύμνος στην ζωή σε αντιδιαστολή με οτιδήποτε σκοτώνει την ελευθερία στην απόλαυση. Μουσική, ένταση, χορός, τραγούδι, ποτό, άγγελοι, αποτελούν τα δομικά συστατικά της θεατρικής αυτής εμπειρίας.

Το έργο διαδραματίζεται σε 2 μέρη και μεσολαβεί μεγάλο διάλειμμα όπου θα υπάρχει ποτό και ελαφρύ γεύμα και live τραγούδια της δεκαετίας του 80.



via Press24.gr https://ift.tt/2Hdc9xu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη