Κορονοϊός - Πτήσεις: Περικοπές στα δρομολόγια της Aegean - Τι ισχύει για τα εισιτήρια

photo: Eurokinissi

Δραστικό περιορισμό στα δρομολόγιά της βάζει η Aegean λόγω της εξάπλωσης που σημειώνει ο κορονοϊός, ενώ παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και τις δυνατότητες των επιβατών για τα εισιτήρια.

Συγκεκριμένα, περικόπτονται τα δρομολόγια του εξωτερικού εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ θα υπάρξει ευελιξία για τις κρατήσεις στα εισιτήρια.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Aegean, σε συνέχεια της κήρυξης του COVID-19 σε πανδημία και των περιοριστικών οδηγιών που έχουν επιβληθεί από την ΕΕ, την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης, περιορίζοντας σημαντικά την πρόσβαση σε επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων ή απαγορεύοντας τις πτήσεις σε συγκεκριμένους προορισμούς, η Αegean υποχρεούται να προχωρήσει στον δραστικό περιορισμό των δρομολογίων της.

Πιο συγκεκριμένα, και έως τα τέλη του Απριλίου, το μεγαλύτερο μέρος των συχνοτήτων ή και πτήσεων εξωτερικού θα διακοπούν ενώ και το δίκτυο εσωτερικού θα περιοριστεί σημαντικά σε συχνότητες. Θα διατηρηθεί ένα βασικό πρόγραμμα περιορισμένων συχνοτήτων στους βασικούς προορισμούς της ΕΕ και σε όλους τους προορισμούς του εσωτερικού.

Ακόμη, η εταιρεία σημειώνει ότι έχει σαν προτεραιότητα τη συμμετοχή της στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την καλύτερη δυνατή προστασία των επιβατών και των εργαζομένων της και συνεχίζει να συνεργάζεται καθημερινά με τις αρχές στην κατεύθυνση αυτή.

Επίσης, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, έχει δηλώσει τη διάθεση, να εκτελέσει ειδικές πτήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών που τυχόν βρίσκονται σε χώρες που έχουν ήδη διακοπεί ή πρόκειται να διακοπούν πτήσεις.

Κρατήσεις εισιτηρίων

Η Αegean εφαρμόζει ήδη πολιτική αλλαγών χωρίς rebooking fees για αλλαγή εισιτήριων σε μεταγενέστερες ημερομηνίες ταξιδίου. Επιπλέον, για τους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώνονται (και δεν θέλουν να κάνουν άμεσα rebooking σε άλλη ημερομηνία) παρέχεται η δυνατότητα να τους χορηγηθεί ένα «voucher» ίσης αξίας με το αρχικό κόστος του εισιτηρίου τους, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε προορισμό του δικτύου της Αegean και της Olympic Air (εσωτερικού ή εξωτερικού) για έως και ένα χρόνο από την έκδοση του. Με αυτό τον τρόπο, οι επιβάτες που επηρεάζονται διατηρούν τη δυνατότητα να επιλέξουν προορισμό, αλλά και την ημερομηνία του ταξιδίου τους για το επόμενο έτος.

Οι επιβάτες καλούνται για όποιες πληροφορίες να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της εταιρείας στην ηλεκτρονική της διεύθυνση ενώ επισημαίνεται πως δεν υπάρχει λόγος επικοινωνίας με το τηλεφωνικό κέντρο. Η δυνατότητα rebooking είναι ήδη ενεργή από το web site, ενώ η υπηρεσία εγγραφής για το credit voucher θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά από το web site, το αργότερο έως τις 19 Μαρτίου.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/38WgPDt
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.