Κορονοϊός - Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: Δύο χρόνια για να κάνει τον κύκλό της η πανδημία

photo: EPA

Η πανδημία του κορονοϊού θα χρειαστεί να περάσουν δύο χρόνια ώσπου να κάνει τον κύκλο της, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, Λόταρ Βίλερ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, το πέρας της πανδημίας σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί και από την ταχύτητα με την οποία θα αναπτυχθεί ένα εμβόλιο κατά του ιού.

Ο ίδιος επίσης δήλωσε ότι τελικά περίπου το 60% με 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα μολυνθεί, θα αναρρώσει και θα αποκτήσει αντισώματα, αλλά είναι αδύνατο να πούμε πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό. «Η υπόθεση εργασίας μας είναι ότι θα πάρει περίπου δύο χρόνια», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου. «Δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα μοιάζει το ποσοστό θνησιμότητας στο τέλος», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος είπε πως, χωρίς τα αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοινώθηκαν χθες από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η Γερμανία θα μπορούσε να βρεθεί με εκατομμύρια κρούσματα του κορονοϊού.

«Θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό», είπε και πρόσθεσε πως το ινστιτούτο αυξάνει το επίπεδο κινδύνου στη Γερμανία σε «υψηλό». Είπε ακόμη πως τα νοσοκομεία θα πρέπει να διπλασιάσουν, τουλάχιστον, τις δυνατότητες των μονάδων τους εντατικής θεραπείας, καθώς ένα στα πέντε κρούσματα είναι σοβαρό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2ISgrvb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη