Ιωάννης Σαρακιώτης: Έχει τονισθεί κατ’ επανάληψη και το έχουμε αντιληφθεί όλοι πλέον, ότι πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι μας, αλλά και να τηρήσουμε τις οδηγίες των Ειδικών Επιστημόνων που έχουν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της Πολιτείας και της Δημόσιας Υγείας


Έχει τονισθεί κατ’ επανάληψη και το έχουμε αντιληφθεί όλοι πλέον, ότι πρέπει να παραμείνουμε στο σπίτι μας, αλλά και να τηρήσουμε τις οδηγίες των Ειδικών Επιστημόνων που έχουν θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της Πολιτείας και της Δημόσιας Υγείας.

Αυτή όμως την ώρα που οι περισσότεροι μένουμε σπίτι, υπάρχουν κάποιοι που βρίσκονται στο μέτωπο της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.

▪︎ Είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι λειτουργοί του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, του οποίου την κοινωνική αξία κάποιοι σήμερα δεν τολμούν να αμφισβητήσουν, όπως εύκολα έκαναν παλιότερα.

▪︎ Είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, που με αυταπάρνηση και εν μέσω της κρίσιμης αυτής συγκυρίας, συνεχίζουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

▪︎ Είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, των επισιτιστικών επαγγελμάτων, των σούπερ μάρκετ, των υπηρεσιών, κ.α. που φροντίζουν, τηρώντας τις γνωστές πλέον οδηγίες, για τον εφοδιασμό των αναγκαίων.

Εκεί έξω, ο κάθε ένας από τους παραπάνω, αλλά και άλλοι που ίσως να ξεχνώ στην προσπάθεια μιας πρώτης διατύπωσης των σκέψεων μου - εκ των προτέρων απολογούμαι - συγκροτούν ένα σύνολο ηρώων της καθημερινότητας.

Εκεί έξω, σήμερα, σε κάθε έναν από αυτούς το λιγότερο που πρέπει να ειπωθεί είναι ένα έμπρακτο και μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


Νεότερη Παλαιότερη