-->

Παναγιώτης Ιακωβής: Αναρωτιέστε πότε θα "βγούμε" από την καραντίνα;


Αναρωτιέστε πότε θα "βγούμε" από την καραντίνα;
_________________

Ούτε το πότε ούτε το πώς έχουν μια εύκολη απάντηση. Η εξίσωση έχει πολλούς αγνώστους. Ιατρικούς, Στατιστικούς, Οικονομικούς, Κοινωνικούς, Ψυχολογικούς, Τουριστικούς, Γεωγραφικούς, Εμπορικούς, Ταξιδιωτικούς, Μεταναστευτικούς, Μετεωρολογικούς και άλλους που μπορεί να ξεχνάω.

Σε κάθε χώρα, υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Ηγεσίας, θα πρέπει η Διεπιστήμη να δείξει ότι μπορεί πλέον να λειτουργήσει και σε Πολεμικές συνθήκες. Θα δούμε ενίσχυση ενός κατά Kuhn, paradigm Διεπιστήμης έναντι του κλασσικού παραδείγματος της Επιστημονικής Επανάστασης.

Από την άποψη της Ιατρικής όμως, όπως έχουν γράψει οι απολύτως Ειδικοί, υπάρχουν δύο παράμετροι που θα μας δείξουν το φως. Όταν θα σταθεροποιηθεί ο αριθμός των συνανθρώπων μας που διασωληνώνονται.

Και όταν θα ξεκινήσουν τα περιβόητα μαζικά τεστ. Μαζικά τεστ θα σημάνουν ότι οι Επιδημιολόγοι βλέπουν έξοδο. Μαζικά τεστ δεν γίνονται όσο η Πανδημία βρίσκεται στην αρχή της, όπως εναγωνίως ζητούσαν πολλοί συμπολίτες μας.

Και τα δύο αυτά σημεία έχουν αρχίσει να διαφαίνονται. Και οι διασωληνομένοι ασθενείς δείχνουν τάσεις σταθεροποίησης και η Κυβέρνηση σιγά - σιγά προετοιμάζεται για τα μαζικά τεστ.

Ας μείνουμε σπίτι μας και το Πάσχα.

Ας τελειώσουμε αυτόν τον εφιάλτη μια ώρα αρχύτερα.

Από το Blogger.
-->