Περιφέρεια Αττικής: Αναβαθμίζεται το πάρκο Τρίτση

photo: Eurokinissi

Συνολικά τρία εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να αναβαθμιστεί το πάρκο Τρίτση.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέπτυξε στον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Στάθη Σταθόπουλο, το όραμα της περιφέρειας, να μετατραπεί το πάρκο Τρίτση σε «πάρκο των Εθνών» και να αποτελέσει «σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές».

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως προτεραιότητα της περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο, σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα. Τόνισε πως η περιφέρεια έχει προϋπολογίσει 1 εκατ. ευρώ για τα έργα ανάπλασης και προχωρά με ταχείς ρυθμούς στη στελέχωση των υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν το εγχείρημα.

Για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε, θα προηγηθεί συνεργασία με τους δημάρχους των όμορων δήμων, τοπικούς φορείς, πανεπιστημιακούς αλλά και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, μέσω του αντιπρύτανη και προέδρου του Φορέα του Πάρκου, κ. Ζωγραφάκη, για την εκπόνηση σχετικών μελετών. Ο κ. Σταθόπουλος επικρότησε τον σχεδιασμό της περιφέρειας και από πλευράς Πράσινου Ταμείου βεβαίωσε για την συνδρομή του στην ταχύτερη δρομολόγηση των έργων.
Κατά τη συνάντηση, ο κ. Πατούλης εξήρε την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες διοίκησης του Πάρκου Τρίτση στην περιφέρεια, όπως και η εκχώρηση του κονδυλίου των 3 εκατ. ευρώ από το Πράσινο Ταμείο για την ανάπλαση του, κατόπιν σχετικού αιτήματος της περιφέρειας.

«Θα προχωρήσουμε με διάθεση σύνθεσης και ενότητας και πολύ γρήγορα θα έχουμε αποτελέσματα», επισήμανε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Σκοπός μας είναι να γίνει η Αττική, περιφέρεια υγείας, ευζωίας και οι κάτοικοί της να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον».via Ειδησεις https://ift.tt/2VEeIAN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.