Σύλλογος Αλυκής ''Η Αργώ'' : ξανά πρόβλημα υδροδότησης - να σταματήσει ο εμπαιγμός

 

Πρώτο Σαββατοκύριακο μετά από τη Δίμηνη καραντίνα, και -δυστυχώς- για μία ακόμα φορά, το πρόβλημα υδροδότησης έκανε την εμφάνισή του και πάλι. Από το μεσημέρι έως και τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δεν υπάρχει σταγόνα στις βρύσες των σπιτιών.

Οι οικιστές στην Αλυκή έχουν δείξει τεράστια υπομονή επί σειρά ετών για την ελλιπέστατη και αναχρονιστική υποδομή ύδρευσης. Ταυτόχρονα, υποχρεούνται να καταβάλλουν από το υστέρημά τους μεγάλα ποσά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα υπέρογκο δάνειο το οποίο αφορά ένα έργο που είναι ο ορισμός της προχειρότητας και του πρωτογονισμού: Τόσο η επάρκεια του νερού όσο και η ποιότητά του, απέχουν πολύ από το να χαρακτηριστούν ακόμα και «υποτυπώδεις».

Στην προσπάθεια των κατοίκων να ενημερώσουν από την ΔΕΥΑΘ, κάποιος (προφανώς εργαζόμενος) έκανε το τηλέφωνο των βλαβών εκτροπή σε συνδρομητή που δεν είχε καμία αρμοδιότητα αλλά και σχέση..... (τα σχόλια ... όλα δικά σας).

Οι οικιστές στην Αλυκή δηλώνουν αποφασισμένοι να σταματήσει ο εμπαιγμός τους σχετικά με το θέμα της ύδρευσης που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά άλλων θεμάτων που δεν ποιούν τιμή για καμία Δημοτική Αρχή. Δηλώνουν την οργή και την αγανάκτησή τους, για την επί σειρά ετών αντιμετώπισή τους ως πολίτες β΄ κατηγορίας. Αρκετοί δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ζητήσουν από την ΔΕΥΑΘ αφαίρεση από τα πάγια ύδρευσης τα ποσά που αφορούν τις ημέρες λειψυδρίας (που δεν είναι και λίγες), ενώ άλλοι σκέπτονται να κινηθούν νομικά για το θέμα, αφού αυτό αφορά και θέματα δημόσιας υγείας. Τέλος, υπάρχουν κι εκείνοι που σκέπτονται ότι δεν θα έρθουν στην Αλυκή το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανό ένα ακόμη οικονομικό πλήγμα στους ήδη πληττόμενους από την πανδημία επαγγελματίες της περιοχής. Και αφού όλα αυτά συμβαίνουν το Μάιο φανταστείτε τι θα συμβεί τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι καταναλωτές ακόμα περιμένουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης που δεν έρχονται, να θυμηθούμε τους 4 λογαριασμούς που μας έστειλε η προηγούμενη Δημοτική αρχή και απαιτούσε να πληρωθούν εντός ολίγων ημερών....

Αυτή η παρακμιακή κατάσταση πρέπει να σταματήσει ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ.

ΘΗΒΑ REAL NEWS https://ift.tt/36uIZGe
Από το Blogger.