Στη Μεγάλη και τη Μικρή Πρέσπα το τηλεπαιχνίδι «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2

Στη Μεγάλη και τη Μικρή Πρέσπα το τηλεπαιχνίδι «Selfie Reloaded» της ΕΡΤ2

Την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, στις 20:00, τo ταξιδιωτικό παιχνίδι της ΕΡΤ2, «Selfie Reloaded» με τον Παναγιώτη Κουντουρά, επιστρέφει ξανά στις Πρέσπες για να επισκεφτεί, αυτή τη φορά, τα παραλίμνια χωριά τους: τους Ψαράδες στη Μεγάλη Πρέσπα και τον Άγιο Αχίλλειο στη Μικρή Πρέσπα!

 Ξεκινάμε την περιήγησή μας από τις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας στους Ψαράδες και επισκεπτόμαστε το Μνημείο Πεσόντων 1940-41, το Λιμάνι των Ψαράδων και πηγαίνουμε με βάρκα για να δούμε τις βυζαντινές βραχογραφίες απέναντι από τους Ψαράδες.

Συνεχίζουμε στον Άγιο Αχίλλειο στη Μικρή Πρέσπα -το δεύτερο κατοικημένο νησί σε λίμνη στην Ελλάδα, μετά το νησί των Ιωαννίνων- για να επισκεφτούμε ένα από τα γλυπτά, που σήμερα κοσμούν το δημόσιο χώρο, από τα συμπόσια γλυπτικής που διοργανώνονται εκεί, την εκκλησία του Αγίου Αχιλλείου και, τέλος, την περίφημη Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου.

Στο δεύτερο γύρο του παιχνιδιού αναστατώνουμε και τα δύο παραλίμνια χωριά, αναζητώντας Memory Selfie και συνεχίζουμε στον τρίτο γύρο του παιχνιδιού με ένα «τοπικό παιχνίδι γνώσεων».

Παράλληλα, συναντάμε και συζητάμε με τον Γιώργο Παρασκευόπουλο, έναν από τους λιγοστούς κατοίκους του Αγίου Αχιλλείου, τη Λητώ Παπαδοπούλου, περιβαλλοντολόγο και εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, καθώς και τον Παναγιώτη Πασχαλίδη, δήμαρχο του Δήμου Πρεσπών για τις ιδιαιτερότητες αυτού του ακριτικού τόπου.

Στον τελικό γύρο ένας αγώνας κανό, που διοργανώθηκε με τη βοήθεια του Χρήστου Ναούμ και της Ανθής Γρηγοράτου από την ομάδα Eco Tourismo, θα καθορίσει τον νικητή.

Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στα παραλίμνια χωριά των Πρεσπών, στο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου, όπου με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής ανακοινώνουμε το νικητή του συγκεκριμένου επεισοδίου και αποχαιρετούμε τις πανέμορφες Πρέσπες.

Παρουσίαση-σκηνοθεσία: Παναγιώτης Κουντουράς.

 

Πώς παίζεται το «Selfie»;

Το παιχνίδι αποτελείται από 4 γύρους (Town Selfie, Memory Selfie, Quiz Selfie και Action elfie) και παίζεται σε διαφορετικά σημεία της πόλης, που είναι ο φυσικός σκηνικός χώρος της εκπομπής.

Δύο παίκτες διαγωνίζονται σε μια σειρά από δοκιμασίες, διεκδικώντας ένα ταξιδιωτικό έπαθλο!

Μέσα από τις δοκιμασίες και την εξέλιξη του παιχνιδιού, οι τηλεθεατές γνωρίζουν τα αξιοθέατα της πόλης, αλλά και τους ανθρώπους της.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/3dsSBU7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.