Πήρε παράταση η μείωση ενοικίου για τους πληττόμενους, νέα ρύθμιση για προαιρετική μείωση κατά 30%

Πήρε παράταση η μείωση ενοικίου για τους πληττόμενους, νέα ρύθμιση για προαιρετική μείωση κατά 30%

Για έναν μήνα, δηλαδή και τον Σεπτέμβριο, παρατείνεται το καθεστώς της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού.

Η μείωση αφορά τους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, οι οποίες πλήττονται από την πανδημία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε απόψε στην Βουλή για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα στήριξης των πληττόμενων από τον κορονοϊο προβλέπεται η παράταση της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις πληττόμενες επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζομένους τους που έχουν τεθεί σε αναστολή.

Επίσης παρατείνεται και η μείωση του 40% στις φοιτητικές κατοικίες των παιδιών φοιτητών των πληττόμενων εργαζομένων.

Παράλληλα προβλέπεται η προαιρετική μείωση ενοικίου κατά 30% για τους πληττόμενους από τον κορονοϊο για τους μήνες από Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2020. Η προαιρετική μείωση ενοικίου κατά 30% θα πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τον εκμισθωτή ενώ ο μισθωτής που θα έχει την έκπτωση θα πρέπει να καταβάλει το ενοίκιο στον προσυμφωνημένο χρόνο χωρίς καθυστέρηση.

Η μείωση αυτή ισχύει και για τους εργαζομένους σε αναστολή σύμβασης εργασίας αλλά και για την φοιτητική κατοικία των τέκνων τους.

Η ίδια μέριμνα ισχύει και για ναυτικούς σε αναστολή σύμβαση εργασίας. Για την μείωση θα είναι απαραίτητη η δήλωση του νέου μειωμένου μισθώματος στην ΑΑΔΕ.



via Ειδησεις https://ift.tt/3i0SL7D
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη