Ο Πάνος Φώσκολος για την Γαλλίδα δρομέα που κάνει το γύρο του κόσμου τρέχοντας η οποία πέρασε και από την Λαμία


Η δήλωση του αντιδημάρχου αθλητισμού του Δήμου Λαμιέων Πάνου Φώσκολου για την Γαλλίδα δρομέα που κάνει το γύρο του κόσμου τρέχοντας η οποία πέρασε και από την Λαμία.

Δείτε την ανάρτηση του αντιδημάρχου σε κοινωνικό δίκτυο:

Όταν μου τηλεφώνησαν και με ενημέρωσαν για το τεράστιο εγχείρημά της, δεν το πίστευα !

Μα ποια είναι η Lootie και γιατί τρέχει σε όλο τον κόσμο ;

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2019 μια 42χρονη Γαλλίδα, ξεκίνησε την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής της:

Να κάνει τον Γύρο της Γης τρέχοντας !

Μια προσδοκώμενη ελάχιστη απόσταση 26.232 χλμ. σε συνεχόμενη κατεύθυνση, διαμέσου 4 ηπείρων το λιγότερο, από Ωκεανό σε Ωκεανό και ολοκλήρωση του εγχειρήματος από εκεί που ξεκίνησε !

Μόλις δε έμαθα ότι έχει για σταθμό τη Λαμία (Day 195th!!) έσπευσα να γνωρίσω από κοντά τη #Marie_Leautey και να μάθω από την ίδια για το συναρπαστικό μαραθώνιο ταξίδι της.
Στο δικό μου '' Bienvenue'', απάντησε ''Ευχαριστώ'' σε άψογα ελληνικά καθώς μιλά 4 γλώσσες μεταξύ των οποίων και τη δική μας.

To “Lootie’s Run Around The World”, υπολογίζεται να διαρκέσει 2 ολόκληρα χρόνια, περιλαμβάνει 650 (!) μαραθωνίους συνολικά, για την πορεία των οποίων ενημερώνει διαρκώς η ίδια καταγράφοντας τις εμπειρίες της και όσα της συμβαίνουν μέσω του προσωπικού της blog, των δεδομένων των καθημερινών διαδρομών της από το GPS του ρολογιού της και των φωτογραφιών και βίντεο που αποτυπώνει.

«Το να τρέχω ανά τον κόσμο είναι μια έκφραση της ελευθερίας μου, την ευτυχίας μου που είμαι ζωντανή καθώς και μια απάντηση στην περιέργειά μου και την όρεξή μου για περιπέτεια», γράφει στην ιστοσελίδα
www.lootie-run.com
 που δημοσιεύει ό,τι σχετικό με τον εγχείρημά της.

Επίσης, κύρια δέσμευσή της αποτελεί η υποστήριξη ενός σημαντικού σκοπού για τις γυναίκες, βοηθώντας το Women for Women International, ένα σκοπό που έχει μέσα στην καρδιά της καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με την ελπίδα ότι μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για περισσότερους.

Χαρά μας ότι επέλεξε για σταθμό τη Λαμία, διπλή χαρά ότι μόνο καλά λόγια είχε να πει για την πόλη, τη φιλοξενία, τους ανθρώπους της και ότι δέχτηκε ευγενικά να δει το μνημείο του Αθ. Διάκου και να φωτογραφηθεί μαζί μας.

Καλό ταξίδι !

Bon voyage Marie Leautey ! 



Νεότερη Παλαιότερη