Πρωτοβουλίες μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βόλου για προβλήματα του σχολείου τους

Πρωτοβουλίες μαθητών του 3ου ΓΕΛ Βόλου για προβλήματα του σχολείου τους

Στη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Βόλου βρέθηκαν το πρωί της Παρασκευής οι εκπρόσωποι των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Βόλου προκειμένου να εκδηλώσουν τα παράπονά τους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική υποδομή στην οποία φοιτούν. Συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τεχνικών Υπηρεσιών, Δόμησης και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, Θάνο Θεοδώρου, στον οποίο εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για σημαντικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν στο κτίριο του σχολείου. Αυτά αφορούν το βάψιμο σε πολλά σημεία της σχολικής μονάδας, τόσο στο εσωτερικό της, όσο και στο εξωτερικό της, την υγρασία που υπάρχει σε πολλούς τοίχους, τα φθαρμένα πατώματα που εκτός από την άσχημη όψη τους είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν και τραυματισμούς και το δυσλειτουργικό σύστημα φωτισμού.

Ο κ. Θεοδώρου έκρινε τα αιτήματα των μαθητών απολύτως λογικά και υποσχέθηκε ότι όσο το δυνατόν πιο σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης των βλαβών.
Εκτός από την επίσκεψη στο Δήμο Βόλου, οι μαθητές του 3ου Λυκείου Βόλου δηλώνουν πως θα επισκεφθούν εντός των επόμενων ημερών και τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τις συνθήκες διεξαγωγής των μαθημάτων στην εποχή του κορωνοϊού και ειδικότερα, τον μεγάλο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.

Σύμφωνα με τους μαθητές, υπάρχουν περιπτώσεις που εντός της αίθουσας κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας, το παρών δίνουν 26 με 27 παιδιά, αριθμός τεράστιος υπό συνθήκες πανδημίας.

Όπως αναφέρουν οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Βόλου σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι κινήσεις στις οποίες προβαίνουν, έχουν ως στόχο την εκδήλωση ενός στοιχειώδους ενδιαφέροντος από τους αρμόδιους φορείς (ο καθένας για τον τομέα του). Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι και εμείς οι μαθητές εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει στη ζωή μας. Άρα, μας αξίζει μια καλύτερη μεταχείριση και ένα πιο ιδανικό περιβάλλον διεξαγωγής μαθημάτων, κάτω από το οποίο θα αισθανόμαστε αισθήματα σιγουριάς και ασφάλειας" καταλήγει η ανακοίνωση των μαθητών.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/347E9h6
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη