Ξεκινά η αποσυμφόρηση-Αύριο η πρώτη μετακίνηση 704 προσφύγων και μεταναστών

Ξεκινά η αποσυμφόρηση-Αύριο η πρώτη μετακίνηση 704 προσφύγων και μεταναστών

Αύριο, Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ξεκινά η αποσυμφόρηση της Λέσβου, με την μετακίνηση, σε πρώτη φάση, 704 αιτούντων άσυλο που ανήκουν όλοι σε ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι θ' αναχωρήσουν στις 5 το απόγευμα με το πλοίο "Νήσος Χίος", που βρίσκεται, από την Παρασκευή, αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Μυτιλήνης.  ενώ προβλέπεται συνολικά να μετακινηθούν περί τους 2500 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η επιχείρηση θα ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί, όπου θα γίνει η επιβίβαση σε λεωφορεία, ενώ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα, λόγω covid-19, με θερμομέτρηση και μεταφορά 30 μόνο ατόμων σε κάθε λεωφορείο, ενώ σήμερα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, όπου ενημερώθηκαν όλοι όσοι θα μετακινηθούν και για το λόγο αυτό δεν επετράπη σε κανένα να βγει σήμερα από το προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ. και

Η επόμενη μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου όπου προγραμματίζεται να μετακινηθούν περί τους 600 αιτούντες άσυλο, ενώ η αποσυμφόρηση θα συνεχιστεί την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, με την μετακίνηση ενός αρκετά ικανοποιητικού αριθμού ευάλωτων κυρίως ομάδων.

The post Ξεκινά η αποσυμφόρηση-Αύριο η πρώτη μετακίνηση 704 προσφύγων και μεταναστών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2S2vFm3
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη