43ο Φεστιβάλ Δράμας 2020: Τελετή Λήξης και Βραβεία

43ο Φεστιβάλ Δράμας 2020: Τελετή Λήξης και Βραβεία

Το 43ο Φεστιβάλ Δράμας αντιστάθηκε στην πανδημία και διεξήχθη με επιτυχία και αέρα ανανέωσης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Σακαρίδη, ενώ απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η online πλατφόρμα του με διαθέσιμες τις ταινίες όλων των προγραμμάτων. Ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 26.9.2020, με την απονομή των βραβείων του σε Διεθνές, Εθνικό και Σπουδαστικό Τμήμα.

Στο εθνικό διαγωνιστικό, ξεχώρισε με πέντε βραβεία το «Bella» της Θέλγιας Πετράκη, μία από τις καλύτερες ταινίες της φετινής παραγωγής. Αναλυτικά, τιμήθηκε με τον Χρυσό Διόνυσο, καθώς και με τις τιμητικές διακρίσεις φωτογραφίας, καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, κοστουμιών «Ιουλία Σταυρίδου» και μακιγιάζ.

Το ειδικό Βραβείο της Επιτροπής  και τις τιμητικές διακρίσεις σεναρίου και σκηνικών, έλαβε η ταινία « Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου.

Το » Φυσαρμόνικα Μαν» κέρδισε το βραβείο Σκηνοθεσίας «Τώνια Μαρκετάκη«, το βραβείο ντοκιμαντέρ απονεμήθηκε στο » Τεό, ο γείτονάς μου» του Χρήστου Καρτέρη, ενώ το βραβείο Drama Queer στο » Madonna f64.0″ του Σταύρου Μαρκουλάκη.

Το «νόημα του Αυγούστου» του Μάνου Παπαδάκη πήρε τις τιμητικές διακρίσεις της καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας «Παύλος Ιορδανόπουλος» και ήχου.

Τέλος, οι τιμητικές διακρίσεις μοντάζ «Σμαρώ Παπαευαγγέλου»,  πρωτότυπης Μουσικής «Γιάννης Βεσλεμές»  και Σχεδιασμού Ήχου  «Κωστής Χαραμουντάνης«, απονεμήθηκαν κατά σειρά στην « Απόδραση από τον Εύθραυστο πλανήτη» του Θανάση Τσιμπίνη, στη Μελατονίνη του Νίκου Πάστρα και στο « Ανθολόγιο μιας πεταλούδας» του Κωστή Χαραμουντάνη.

 Εύφημος Μνεία απονεμήθηκε στην «κλήση του Μάριου Ψαρά», στο «Pashka« του Ολτιόν Λίπε και στο «Dakar » του Στέλιου Μωραϊτίδη.

Βραβεία Κοινού

Διεθνές Διαγωνιστικό: «Όπως θα συνέβαιναν Μέσα στο Νερό» της Ανθής Δαουτάκη

Διεθνές Σπουδαστικό: «Το Βάζο» του Κυριάκου Ρόντση (Bournemouth Film School – AUB)

Εθνικό Διαγωνιστικό: «Antivirus» της Αναστασίας Σίμα

Ανεξάρτητα Βραβεία

Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα: «Το Τέλος του Πόνου (Μια Πρόταση)» της Ζακλίν Λέντζου

Βραβείο Π.Ε.Κ.Κ. (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα: «Όπως θα Συνέβαιναν Μέσα στο Νερό» της Ανθής Δαουτάκη

Βραβείο Ένωσης Ελλήνων Κινηματογραφιστών για την καλύτερη φωτογραφία από νέο Έλληνα κινηματογραφιστή: Γιάννη Καραμπάτσο για το «Mare Nostrum»

Βραβείο Ανθρώπινων Αξιών της Βουλής των Ελλήνων για το Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα: «Στα Βήματά της» της Αναστασίας Κρατίδη

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/336I0f0
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.