Καρδίτσα -Το πέρασμα του «Ιανού»: 5.000 πλημμυρισμένα σπίτια – Ζημιές σε 15 χωριά

Καρδίτσα -Το πέρασμα του «Ιανού»: 5.000 πλημμυρισμένα σπίτια – Ζημιές σε 15 χωριά

Βιβλική χαρακτήρισε την καταστροφή στην Περιφερειακή Ενότητα της Καρδίτσας, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, ο οποίος μετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο δημαρχείο της Καρδίτσας, στο πλαίσιο επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου. «Ένιωσα ότι ξανάγινε η Θεσσαλία θάλασσα», είπε ο κ. Λιβάνιος, μεταφέροντας την αίσθηση που είχε πετώντας με ελικόπτερο πάνω από την πληγείσα περιοχή και τόνισε ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τρέξουν όλα τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, 5.000 σπίτια μέσα στην πόλη έχουν πλημμυρίσει, ενώ σοβαρές καταστροφές έχουν υποστεί και 15 χωριά.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας επεσήμανε ότι οι αγρότες δεν πρόλαβαν να συγκομίσουν τη φετινή σοδειά για να προσθέσει ότι υπάρχουν συνεργεία του ΕΛΓΑ, και στη Δυτική Θεσσαλία και στη Λάρισα και στο Βόλο. Εκείνο το οποίο ζήτησε  από τους δημάρχους ήταν να προχωρήσουν άμεσα, στην αναγγελία ζημιάς, ώστε να μπορέσουν αμέσως μετά οι αγρότες να προχωρήσουν στη δήλωση ζημιάς «έτσι ώστε πριν προλάβουν να πέσουν τα νερά, να πάνε τα συνεργεία και οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ, εκεί που πραγματικά έχουν γίνει ζημιές και να κάνουν σωστές και δίκαιες εκτιμήσεις. Και βέβαια να γίνουν γρήγορα και να αποτυπωθούν αυτές οι εκτιμήσεις, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε τους ανθρώπους»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε πως έχουμε ζημιές στις υποδομές, λέγοντας ωστόσο πως αυτές που θα φτιάξουμε θα είναι καλύτερες από τις προηγούμενες, προσθέτοντας πως όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι έξω προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Για να καταλήξει τονίζοντας:

«Έγιναν πάνω από 600 αντλήσεις σε όλη τη Θεσσαλία, όταν ήταν στο μάτι του κυκλώνα η μισή Θεσσαλία, ενώ διασώθηκαν 727 άτομα«.

Πιο νωρίς ο υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας, υποστήριξε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τον διαβεβαίωσε πως το πακέτο των οικονομικών μέτρων θα είναι το αντίστοιχο με αυτό της Εύβοιας

Στο σύνολό τους οι δήμαρχοι της Π.Ε. Ενότητας Καρδίτσας, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος αναφέρθηκαν στις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν στο σύνολο του νομού, κάνοντας λόγο για γρήγορες διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσης προκειμένου οι τοπικές κοινωνίες να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση, να υπάρξει, όπως τόνισαν επιστροφή στην κανονικότητα.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33MBglX
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη