Στ. Πέτσας: Ακατανόητες οι αντιδράσεις στα Καμένα Βούρλα για τους ασυνόδευτους πρόσφυγες


Ακατανόητη χαρακτήρισε την αντίδραση των κατοίκων στα Καμένα Βούρλα ενάντια στην προσωρινή φιλοξενία λίγων δεκάδων ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων σε παλιό ξενοδοχείο της περιοχής, κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

«Είναι για λίγες ημέρες και πραγματικά είναι ακατανόητη οποιαδήποτε αντίδραση σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας όταν μιλάμε για ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρονται για λίγες ημέρες σε δομές που υπάρχουν μέχρι να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν υπάρχει λόγος να συντηρείται μια τέτοια αναταραχή. Θέλουμε μαζί με τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι και όχι με διχαστικά μηνύματα» σημείωσε ο κ. Πέτσας και παρέπεμψε στις πρωινές δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. 

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Μηταράκης διερωτήθηκε εάν «είναι απόβλητα τα παιδιά» ενώ τόνισε ότι η αντίδραση αυτή στα Καμένα Βούρλα βγάζει άσχημη εικόνα για τη χώρα μας.

«Άλλες χώρες της ΕΕ, ειδικά μετά τη φωτιά στη Μόρια δέχθηκαν να μετεγκατασταθούν στις χώρες τους 740 παιδιά απ’ όλες τις δομές των νησιών, για πρώτη φόρα δεν θα υπάρχουν ασυνόδευτα ανήλικα στις δομές. Σε όλη τη χώρα υπήρξε θετική αντίδραση για τα παιδιά που φεύγουν, μένουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις γραπτές διαδικασίες. 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη πτήση φεύγει» σημείωσε ο κ. Μηταράκης.  

Όπως εξήγησε όταν ρωτηθήκαν στα Καμένα Βούρλα τι θα έκαναν αν ήξεραν ότι θα έρθουν ανήλικοι είχαν πει «θα είχαμε κλείσει το δρόμο πριν έρθετε». «Θα μάς είχε ζητήσει κανείς να ενημερώσουμε αν φέρναμε 30 παιδιά από το ορφανοτροφείο Πειραιά; Είναι απόβλητα τα παιδιά;» ανέφερε. 

Να σημειωθεί επίσης ότι στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μηταράκης υποστήριξε πως μπαίνουν τέλος στα 67 ξενοδοχεία - δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο έως τις 31 Δεκεμβρίου. «32 δομές αρκούν… Θα καταργήσουμε όλα τα ξενοδοχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου, επειδή οι ροές είναι πολύ μειωμένες το 2020 και οι υπηρεσίες ασύλου δουλεύουν με διπλάσια ταχύτητα» δήλωσε. 

www.naftemporiki.gr
Νεότερη Παλαιότερη