Ποιος λέει ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, με τους δικούς της δημάρχους προεξάρχοντες, δεν είναι μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης;


Ποιος λέει ότι όλες αυτές οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, με τους δικούς της δημάρχους προεξάρχοντες, δεν είναι μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης; Ποιος λέει ότι ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων, ο δήμαρχος Λαμίας και οι βουλευτές δεν ήξεραν, ή δεν υποψιάζονταν, για το πού θα πάνε οι πρόσφυγες φεύγοντας από τα νησιά; Ποιος λέει ότι δεν είναι σκόπιμος ο αιφνιδιασμός των τοπικών κοινωνιών; Η κυβέρνηση τις αντιδράσεις τις ξέρει, άλλωστε αυτή τις καλλιεργούσε πάντα. Θέλει και επιδιώκει τις αντιδράσεις και της αρέσει να «θερίζει θύελες»!! Είναι μέρος της πολιτικής της.

Αν είχε πρόγραμμα αντιμετώπισης του προσφυγικού προβλήματος, θα το είχε ξετυλίξει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, που ανέλαβε να κυβερνήσει. Δεν έχει πρόγραμμα γιατί δεν θέλει να αντιμετωπίσει ορθολογικά το ζήτημα. Απλά θέλει να οξύνει το ανθρωπιστικό και κοινωνικό πρόβλημα, να διχάσει τους Έλληνες, καλλιεργώντας τη γνωστή προπαγάνδα και συκοφαντώντας τους πρόσφυγες, για να πετύχει αυτό που ακόμα και ως αντιπολίτευση φώναζε: Να μη νιώθουν ότι η Ελλάδα είναι χώρα προορισμού προσφύγων και αλληλεγγύης.

Οι βουλευτές της Φθιώτιδας, που είναι «κάθετα αντίθετοι σε σχέδια επέκτασης του camp Θερμοπυλών», ας μας πουν ποιο είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης, που εκπροσωπούν, για την αποσυμφόρηση των νησιών και την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.

Νεότερη Παλαιότερη