Η ομάδα #giatontopomas για τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας: Επειδή, βλέπαμε ότι πραγματικά έρχονταν «μαύρες» ημέρες για τον Σύλλογό μας, γι΄ αυτό αποφασίσαμε να μην νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας τη διαιώνιση μίας κατάστασης που μόνο συνδικαλιστικό πνεύμα και ομόνοια δεν θα καλλιεργούσε ανάμεσα στα μέλη μας


Είναι γεγονός πως οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των οργάνων του «Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας» που διεξήχθησαν στις 10.09.2020 χαρακτηρίστηκαν από την πρωτοφανή για τα δεδομένα του Συλλόγου συμμετοχή… μελών που προσήλθαν, ψήφισαν και εξέφρασαν την προτίμησή τους στους εκλεγέντες υποψηφίους, όπως αυτή αποτυπώθηκε στα τελικά αποτελέσματα, τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Η αθρόα αυτή συμμετοχή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο γενικότερο κλίμα ομόνοιας και ενότητας που υπήρχε μεταξύ όλων των υποψηφίων που συμμετείχαμε με ενιαίο ψηφοδέλτιο, μακριά από πρακτικές του παρελθόντος και από παρεμβάσεις που «Επιμελούνταν» εξωτερικοί «παράγοντες» και παραγοντίσκοι. Με αυτό το όραμα, ενός Εμπορικού Συλλόγου που θα μπορεί να λειτουργήσει με νέα δεδομένα, να εξαντλήσει τις δυνατότητες που έχει, να ενισχύσει και να βοηθήσει τα μέλη του συμμετείχαμε και όλοι εμείς, με μοναδικό μας στόχο όχι τις «θέσεις» και τα «αξιώματα», για τα οποία άλλοι «κόπτονται», αλλά να φέρουμε τον Σύλλογο σε μία νέα εποχή ουσιαστικών παρεμβάσεων και αποτελεσματικών δράσεων.  

Ωστόσο, αμέσως μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων και μόλις έγινε φανερό από ποιους θα συγκροτούνταν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έγινε επίσης ολοφάνερο πως οι πρακτικές του παρελθόντος και οι παρεμβάσεις από «κέντρα» τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τον Εμπορικό Σύλλογο, ουδέποτε σταμάτησαν. Από την επόμενη ημέρα των εκλογών ξεκίνησαν οι «νουθεσίες», οι «συμβουλές» και οι παραινέσεις προς εμάς για το μοίρασμα συγκεκριμένων θέσεων σε συγκεκριμένα άτομα. Εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε πως συμμετείχαμε, χωρίς να το γνωρίζουμε, σε ένα παιχνίδι και πως οι ουσιαστικές αποφάσεις για τον Σύλλογο δεν θα λαμβάνονταν από το Διοικητικό Συμβούλιο όπως αυτό θα διαμορφωνόταν.

Έκπληκτοι μάλιστα, είδαμε και την ανακοίνωση 7 εκλεγέντων μελών, στην οποία ουσιαστικά μας κατηγορούν πως με τις παραιτήσεις μας δείχνουμε ασέβεια προς τα μέλη τα οποία μας ψήφισαν και περιφρόνηση των δημοκρατικών διαδικασιών! Πολύ ενδιαφέρουσα μάλιστα είναι και η παράθεση, ανάπτυξη και νομικίστικη ερμηνεία των άρθρων του Καταστατικού για την τυπική διαδικασία συγκρότησης Διοικητικού Συμβουλίου.

Στο ίδιο πνεύμα θα μπορούσαμε και εμείς να αναφερθούμε στο άρθρο 3 του Καταστατικού του «Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας», σύμφωνα με το οποίο βασικός σκοπός του Συλλόγου μας είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του συνδικαλιστικού πνεύματος σε όλο και περισσότερα μέλη.
Ακριβώς, λοιπόν, επειδή σεβόμαστε τους σκοπούς, τους οποίους υποτίθεται πως υπηρετεί ο Εμπορικός Σύλλογος, ακριβώς επειδή σεβόμαστε τα μέλη που μας ψήφισαν και μας ανέδειξαν στη θέση την οποία ανέδειξαν τον καθένα από εμάς, ακριβώς επειδή όλοι γνωρίζουν τι έχει συμβεί και για ποιο λόγο, γι΄ αυτό υποβάλλαμε την παραίτησή μας αρνούμενοι να συμμετέχουμε σε ένα ακόμα «παιχνίδι εξουσίας», με θύματα τα μέλη και την ίδια τη λειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου!
Συμφωνούμε, όμως, σε ένα σημείο της ανακοίνωσης των 7:

Επειδή, βλέπαμε ότι πραγματικά έρχονταν «μαύρες» ημέρες για τον Σύλλογό μας, γι΄ αυτό αποφασίσαμε να μην νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας τη διαιώνιση μίας κατάστασης που μόνο συνδικαλιστικό πνεύμα και ομόνοια δεν θα καλλιεργούσε ανάμεσα στα μέλη μας.    

Η ομάδα

#giatontopomas
Νεότερη Παλαιότερη