Συνεργασία της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» με το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη


Ο φορέας-ομπρέλα των σημαντικότερων ιδρυμάτων της χώρας για τον συντονισμό των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ανακοίνωσε τη σύμπραξή του με το ίδρυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, υπό την αιγίδα της οποίας είναι οι εκδηλώσεις για τα 2.500 χρόνια από τις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα

Τη συνεργασία τους στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, ανακοίνωσαν η «Πρωτοβουλία 1821-2021» και το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «Πρωτοβουλία 1821-2021» απαρτίζεται από τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας και δεν έχει σχέση με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας Αγγελοπούλου. Η δε Μαριάννα Βαρδινογιάννη με το ίδρυμά της έχει αναλάβει τους εορτασμούς του Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020.

Η νέα αυτή σύμπραξη, μετά και τη συμμετοχή και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, διατηρεί και ενισχύει το πνεύμα διαλόγου και συνεργασίας των μεγάλων κοινωφελών, επιστημονικών και πολιτιστικών Ιδρυμάτων της χώρας και της Εθνικής Τράπεζας.

Κάθε Ίδρυμα και η Τράπεζα διατηρούν τη φυσιογνωμία, την αυτονομία και τους στόχους τους και στηρίζουν δράσεις στο πλαίσιο της «Πρωτοβουλίας», οι οποίες συνδέονται με αυτούς. Όμως, όλοι οι φορείς θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να αναδειχθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ένα παράδειγμα ενότητας.

Η «Πρωτοβουλία» συγκροτήθηκε εν όψει της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής συνεργασίας των εξής φορέων και Ιδρυμάτων: Εθνική Τράπεζα, Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Ίδρυμα Λαμπράκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ίδρυμα Παιδείας & Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Ίδρυμα Ωνάση.

Στόχος της «Πρωτοβουλίας» είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η επέτειος της Επανάστασης θα πρέπει να αποτελέσει μία αφορμή εθνικού αναστοχασμού, με βάση το αξίωμα ότι η Ιστορία αποτελεί πηγή έμπνευσης για το μέλλον. Με αυτό το πνεύμα σχεδιάστηκαν και προετοιμάστηκαν τα προηγούμενα τρία χρόνια δράσεις και εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για την τριετία 2020-2022.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη