Εμβολιασμός κατά κορονοϊού: Δημιουργούνται 1.018 κέντρα, ποιοι έχουν προτεραιότητα

Pixabay

Δημιουργούνται 1.018 κέντρα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Προτεραιότητα έχουν οι ευάλωτες ομάδες στις οποίες και θα δοθεί προτεραιότητα. Τα εμβόλια είναι δωρεάν αλλά ο πολίτης δεν μπορεί να επιλέξει ποιο θα κάνει. 

Συγκεκριμένα, πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δύο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα, πλην της Κυριακής, και, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, «έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί».

Εάν χρειαστεί, εάν δηλαδή έρθουν παραπάνω εμβόλια εντός του μήνα, «θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιό μας για επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, αλλά ήδη «τα 2.117.440 πολίτες τον μήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός».

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η δημιουργία 1.018 εμβολιαστικών κέντρων σε όλη τη χώρα, με τα 245 εξ αυτών να αφορούν στην 1η ΥΠΕ και την Αττική.

Τα κέντρα αυτά θα δημιουργηθούν σε υπάρχουσες υγειονομικές δομές και θα εξυπηρετούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

«Τα εμβόλια θα είναι όλα δωρεάν. Όταν εμβολιάζεται ένας πολίτης, έχει ανοσία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση. Ο Υπουργός εξήγησε με ποιο τρόπο ο καθε πολίτης θα κλείνει ραντεβού για το εμβόλιο.

Πως θα κλέινει ραντεβού ο πολίτης ΕΔΩ

Η παρουσίαση του Κικίλια είχε ως εξής:

EMBOLIO

 

EMBOLIO2

EMBOLIO3

EMBOLIO4

EMBOLIO5

EMBOLIO6

EMBOLIO7

EMBOLIO8

EMBOLIO9

EMBOLIO10

EMBOLIO11

EMBOLIO11

EMBOLIO12

EMBOLIO13

EMBOLIO14via Ειδησεις https://ift.tt/3nEjyci
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Από το Blogger.