Κορονοϊός εμβόλιο: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

Photo: pexels

Το εθνικό σχέδιο για το εμβόλιο του κορονοϊού και τους δωρεάν εμβολιασμούς στην Ελλάδα, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν στη χώρα μας.

Μετά από ερώτηση που δέχτηκε, η Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε πως το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην Ελλάδα θα είναι αυτό που θα πάρει πρώτο έγκριση. Όπως είπε, είναι πολύ πιθανό να αρχίσουν οι εμβολιασμοί ακόμα και τον Ιανουάριο.

Όσο για το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να εξασφαλιστεί μεγαλό ποσοστό αντισωμάτων εξαρτάται από το πόσοι πολίτες θα εμβολιαστούν. "Το εμβόλιο δεν θα είναι το μοναδικό ανάχωμα στην πανδημία, αλλά θα χρειαστούν και τα υπόλοιπα μέτρα", τόνισε.

Όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λάβουν τα εμβόλια στην ίδια χρονική περίοδο, με την ίδια αναλογία δόσεων για τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή, ξεκαθάρισε ο κ. Κικίλιας. "Η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί με 6 εταιρείες (Moderna, Pfizer, Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson), και έχει υπογράψει συμβόλαια για 1,1 δισ. δόσεις. Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός θα γίνεται από 1.018 κέντρα τα οποία θα μπορούν να εμβολιάζουν 2.117.440 πολίτες τον μήνα", ανέφερε.

«Προτεραιότητα θα έχουν κατά σειρά οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες και μετά το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο στον γενικό πληθυσμό», εξήγησε. Τόνισε επίσης πως θα κλείνεται ραντεβού είτε τηλεφωνικά είτε με SMS.

Ο εμβολιασμός στα εμβολιαστικά κέντρα θα γίνεται με ραντεβού σε δυο βάρδιες, πρωινή και απογευματινή, 6 ημέρες την εβδομάδα, δηλαδή κάθε μέρα πλην της Κυριακής και, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, "έχουμε υπολογίσει ότι κάθε συμπολίτης μας θα χρειαστεί δέκα λεπτά προκειμένου να εμβολιαστεί".

Εάν χρειαστεί, εάν δηλαδή έρθουν παραπάνω εμβόλια εντός του μήνα, "θα αναπτύξουμε περαιτέρω το σχέδιο μας για επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα", υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας, αλλά ήδη "τα 2.117.440 πολίτες τον μήνα είναι ένας μεγάλος αριθμός".

Το στίγμα του ελληνικού σχεδίου το είχε δώσει πριν λίγες μέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σε τηλεδιάσκεψη για το θέμα είχε τονίσει ότι το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.



via Ειδησεις https://ift.tt/3lMxkco
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη