Δεν ξεμπερδεύουμε με την απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, και νέα μέτρα στο τραπέζι

INTIME

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, ενώ βλέποντας αυτή τη κατάσταση, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ. Παράλληλα, νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα.

Ωστόσο τα μέτρα δεν φαίνεται να περιορίζονται σε αυτό καθώς η κυβέρνηση είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέα δέσμη μέτρων σε περίπτωση που δεν φανεί βελτίωση σε κρούσματα και θανάτους τις επόμενες μέρες. Ήδη η χώρα φλέγεται με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει χτες 43 θανάτους και 297 διασωληνωμένους, αριθμοί που καταδεικνύουν την ασφυκτική πίεση που δέχεται και το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι τα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από τη Παρασκευή ίσως δεν είναι τα τελευταία. Μεταξύ των μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση είναι το κλείσιμο για τα δημοτικά σχολεία, ο περαιτέρω περιορισμός των μετακινήσεων ή και ο περιορισμός κάποιων δραστηριοτήτων που είναι μέχρι σήμερα ελεύθερες, όπως κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που τώρα λειτουργούν ενώ δεν λειτουργούσαν στο προηγούμενο καθολικό lockdown. Επίσης, εξετάζεται και η παράταση του υπάρχοντος lockdown και τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, αν και κάτι τέτοιο το απεύχονται στην κυβέρνηση αφού στόχος είναι να λειτουργήσει η αγορά τον Δεκέμβριο και τα Χριστούγεννα. 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται η κυβέρνηση αξιολογώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και ευελπιστώντας να υπάρξει σταδιακή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων και των θανάτων στη χώρα μας. Ήδη τα πρώτα σημάδια για την ελληνική οικονομία δεν είναι καλά με τον ύφεση να ξεπερνάει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις με -10% και την κυβέρνηση να στοχεύει στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας έως τα Χριστούγεννα.



via Ειδησεις https://ift.tt/3klyiuJ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη