Παγώνη: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν, ας μην φέρνουμε την καταστροφή»

Παγώνη: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν, ας μην φέρνουμε την καταστροφή»

«Το Πάσχα θα γίνει άνοιγμα με μέτρο, ενώ μετά και μέχρι το τέλος Ιουνίου, τα πράγματα αλλάζουν», τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη. «Ας μην φέρνουμε την καταστροφή κάθε μέρα», συμπλήρωσε.

Η κα. Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «Αν συνεχίσουμε αυτή την εβδομάδα και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας αξιολογηθούν οι παράμετροι, και δούμε ότι τα πράγματα είναι καλά, νομίζω ότι δε θα πρέπει να προχωρήσουμε σε επόμενη εβδομάδα, γιατί έχει κόστος και οικονομικό, και για τα παιδιά στα σχολεία, και για όλους μας γενικά», υπογράμμισε.

«Υπάρχει φοβερή ψυχολογική πίεση και ασθενείς no-covid, που πρέπει οπωσδήποτε να εξυπηρετηθούν να τρέξουν τα χειρουργεία για να μπορέσουν κι αυτοί να προχωρήσουν να γίνουν διαγνώσεις και να κάνουν τις νοσηλείες» επεσήμανε η κα Παγώνη.

Ο στόχος, όπως είπε, είναι οι εμβολιασμοί. Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα.

«Με 60% εμβολιασμών μέχρι τέλος Ιουνίου θα μπορούν να κινηθούν τα πράγματα και να αρθούν όλα τα μέτρα, ώστε το καλοκαίρι να έχει αλλάξει η ζωή όλων μας», υπογράμμισε.

«Όσο μειώνουμε το ιικό φορτίο, όσο μειώνεται η έξαρση του ιού τόσο μειώνονται οι μεταλλάξεις. Γι' αυτό ο στόχος είναι τα εμβόλια. Μείωση του ιού σημαίνει μείωση των μεταλλάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Αρχές Μαρτίου έρχεται της Moderna και τελειώνει της Johnson & Johnson, έτσι είναι πολύ πιο εύκολο και μπορούμε να προχωρήσουμε», τόνισε η κα Παγώνη.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3at96kd
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη