Συγκρούσεις στη Βουλή: Στο «στόχαστρο» του ΣΥΡΙΖΑ η διοίκηση της ΕΡΤ με αφορμή την Ικαρία

intime

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με το Μέρα 25 να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας που θα συζητηθεί σε λίγη ώρα.

Στο «στόχαστρο» της αντιπολίτευσης βρέθηκε η λειτουργία της ΕΡΤ, με αφορμή την πρωθυπουργική επίσκεψη στην Ικαρία και τον τρόπο κάλυψης της από την δημόσια τηλεόραση με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει τροπολογία στο νομοσχέδιο, ώστε η επιλογή της διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ να γίνεται πλέον με απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και όχι με απλή γνωμοδότηση, που λαμβάνεται με την αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της.

Σύμφωνα με την τροπολογία, την οποία είχε προαναγγείλει από την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνονται ευρύτερες συναινέσεις, που εγγυώνται ότι «στο Δ.Σ. θα επιλέγονται οι βέλτιστοι υποψήφιοι και όχι οι αρεστοί στην εκάστοτε κυβέρνηση, έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι η ΕΡΤ Α.Ε. θα λειτουργεί ως δημόσια – και όχι ως κρατική, πολλώ δε μάλλον κυβερνητική – ραδιοτηλεόραση».

Αιτία περαιτέρω σύγκρουσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αποτελεί και η ρύθμιση για την απελευθέρωση «από κάθε περιορισμό της υφιστάμενης νομοθεσίας» των αποδοχών του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ καθώς και του προέδρου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, με την αξιωματική αντιιπολίτευση να κάνει λόγο για προκλητική διάταξη.

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αποσυρθεί η διάταξη για τον αριθμό των εργαζομένων που προβλέπεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο και να ισχύσει ο προηγούμενος νόμος Παππα που προέβλεπε τουλάχιστον 400 εργαζόμενους σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.



via Ειδήσεις https://ift.tt/37g6HHx
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη