Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές, ποιες μπαίνουν σε αυστηρό lockdown

Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές, ποιες μπαίνουν σε αυστηρό lockdown

Παραμένουν στο «κόκκινο» πολλοί Δήμοι, ενώ εντάσσονται ακόμη πέντε ακόμα στις «κόκκινες» περιοχές. Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυστηρό lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, κλειστά σχολεία και επιχειρήσεις.

Οι περιοχές που παραμένουν «κόκκινες»

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος σήμερα έχει 59 ενεργά κρούσματα, ενώ είχε 74 ενεργά κρούσματα στις 9 Ιανουαρίου με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου.

Παραμένουν στο κόκκινο οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν 46 και 36 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο μεν Δήμος Θηβαίων είχε 67 ενεργά κρούσματα, ο δε Δήμος Τανάγρας 21. Δηλαδή στο Δήμο Θηβαίων το ιικό φορτίο φαίνεται να υποχωρεί, δεν έχει φτάσει, όμως, ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Στο Δήμο Τανάγρας, το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα, η Σπάρτη είχε στις 14 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα μέτρα, 53 ενεργά κρούσματα και σήμερα έχει 77.

Παραμένει στο κόκκινο η Ζάκυνθος, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα την 1 Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 33.

Στις κόκκινες περιοχές παραμένει  η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, όπου στις 13 Ιανουαρίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, υπήρχαν 112 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 74.

Οι νέες «κόκκινες» περιοχές

Στις κόκκινες περιοχές πλέον εντάσσονται και οι εξής περιοχές:

Ο Δήμος Ρεθύμνης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο οποίος είχε 17 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή έχει 51. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του δήμου Ρεθύμνης παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου στις 25 Ιανουαρίου υπήρχαν 19 ενεργά κρούσματα και έχουν αυξηθεί στα 33.Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και έχουν αυξηθεί στα 59.

Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 στις 25 Ιανουαρίου σε 49. Μέσα σε 11 δηλαδή ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 600%.

Και ο Δήμος Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 32 από 5 που ήταν στις 25 Ιανουαρίου.

Σκληρό lockdown σε Θήρα, Μύκονο, Πάτρα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο

Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Πάτρα, ο Άγιος Νικόλαος η Χαλκίδα, η Θήρα και η Μύκονος μπαίνουν σε καθολικό αυστηρό lockdown καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές αυτές δεν είναι καθόλου καλά, κάτι που φάνηκε και νωρίτερα στην ανακοίνωση των κρουσμάτων του ΕΟΔΥ, με τον αριθμό στις περιοχές αυτές να είναι ιδιαίτερα υψηλός μετά την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά τα μέτρα

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, τα καταστήματα θα είναι κλειστά, αυτό σημαίνει πως δεν θα ισχύει ούτε η μέθοδος του click away που παραμένει στην Αττική, δηλαδή η αγορά προϊόντων με προκαθορισμένο ραντεβού και παραλαβή από το πεζοδρόμιο.

  • Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

  • Για την εστίαση ισχύει take away που όμως δεν αποτελεί λόγο αυτοτελής μετακίνησης και delivery.

Επίσης θα υπάρχει ολική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα μέχρι και τις 05:00 τα ξημερώματα εκτός αν συντρέχουν οι εξής λόγοι

  • μετακίνηση προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας,
  • μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία),
  • ατομική κίνηση με κατοικίδιο ζώο.

Επιπρόσθετα, τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, θα κλείσουν σε αυτές τις περιοχές και θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Όσον αφορά τη μετακίνηση εκτός αυτών των Δήμων ο Υπουργός ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου και εξόδου από τις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, αναστέλλονται η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, με εξαίρεση τις κηδείες, καθώς και η ατομική προσευχή.

Η Πάτρα είχε μπει ήδη στο κόκκινο, καθώς παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να ισχύσει στην πόλη η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 και η λειτουργία καταστημάτων με click away, click in shop.



via Ειδήσεις https://ift.tt/3cL9M68
RSS Feed

Manage


Unsubscribe from these notifications or sign in to manage your Email service.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη