-->

Δήμος Λαμιέων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

          Τίθεται υπόψη της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η  εισήγηση της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου που αφορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της πόλης Λαμίας και των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου καθώς και Πρακτικό της Επιτροπής Κυκλοφοριακού του Δήμου με την  μελέτη –επεξεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

          Πολλές από τις ρυθμίσεις αυτές έχουν την προέλευσή τους σε Αιτήματα Συνοικιακών Συμβουλίων, τοπικών διαμερισμάτων, ομάδων ή μεμονωμένων δημοτών μας αλλά και παρατηρήσεων της Δημοτικής Αρχής και Υπηρεσιακών παραγόντων.

          Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν μετά την έγκριση και εφαρμογή τους (υλοποίηση αποφάσεων με την τοποθέτηση κυκλοφοριακών σημάνσεων).

Α. Η Επιτροπή Κυκλοφοριακού γνωμοδότησε θετικά για τα εξής θέματα:

1.    Nα μετατραπεί η θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Δροσοπούλου 13 που είχε εγκριθεί με την 93/2014ΑΔΣ σε θέση ΑΜΕΑ για  λογοθεραπευτήριο.

2.    Να δημιουργηθεί μια θέση για άτομα ΑΜΕΑ στην οδό Μπότσαρη για την Δημόσια Υπηρεσία Γεν. Δ/νση Δημοσιονομικών Ελέγχων.

3.    Nα τοποθετηθεί Ρ40 και να γίνει διαγράμμιση επί της οδού Αχιλλέως 3 για είσοδο έξοδο οχημάτων προς το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο περιφερειακής ενότητας Φθιώτιδας.

4.    Nα τοποθετηθεί Ρ40 έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Αλαμάνας 9 και Τσακάλωφ (είσοδος από Τσακάλωφ).

5.    Να τοποθετηθεί Ρ40, να γίνει διαγράμμιση και υποβιβασμός πεζοδρομίου επί της οδού Μιαούλη 18 για την είσοδο έξοδο οχημάτων σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης με ιδία δαπάνη.

6.     Να τοποθετηθεί Ρ40 έμπροσθεν κτιρίου στην οδό Παπακυριαζή 24, στο ισόγειο σαν κλειστός ιδιωτικός χώρος στάθμευσης

7.    Nα τοποθετηθεί Ρ40 έμπροσθεν ιδιωτικού χώρου στάθμευσης επί της οδού Υψηλάντη 130 & Φλέμινγκ (είσοδος από Φλέμινγκ)

8.    Να τοποθετηθεί πινακίδα σήμανσης Ρ40 έμπροσθεν σε οικία που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Αγάθωνος & Βερμίου γιατί ο χώρος είναι ιδιωτικός

9.     Να τοποθετηθεί πινακίδα Ρ40 επί της οδού Αρκαδίου για την είσοδο – έξοδο σε νόμιμο χώρο στάθμευσης του πρακτορείου ΟΠΑΠ

10. Nα χορηγηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Λεωνίδου 57 (courier).

11. Να δημιουργηθεί μία (1) θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Θερμοπυλών (27-29) στο σημείο που θα υποδείξει η Υπηρεσία για τις ανάγκες όλων των καταστημάτων της περιοχής.

12. Nα δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Κύπρου 58 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής

13. Nα δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Λεωνίδου 26-30 για την εταιρεία ΕΛΤΑ ΑΕ λόγω μεταφοράς της, και να καταργηθεί η προηγούμενη σήμανση

14. Nα δεσμευτούν 2 θέσεις  στάθμευσης επί της οδού Υψηλάντη 20 για Πυροσβεστικά οχήματα ΠΣ 2954 και ΠΣ 4564 της Υπηρεσίας.

15. Nα δημιουργηθεί μια θέση στάθμευσης επί της οδού Μιαούλη 17 για τις ανάγκες  εξυπηρέτησης του φυσικοθεραπευτηρίου

16. Να καταργηθεί η θέση στάθμευσης στη οδό Σατωβριάνδου 23 έμπροσθεν γηροκομείου και να μεταφερθεί στην οδό Φειδίου.

17.  Η οδός Τσιλαλή από την οδό Λαρίσης έως την συμβολή της με την οδό Αγ.Παρασκευής να είναι οδός προτεραιότητας έναντι των καθέτων της.

18.  Η οδός Κτημένης να είναι οδός προτεραιότητας έναντι της οδού Ψωμά

19. Η οδός Γρηγοροπούλου  να είναι οδός προτεραιότητας έναντι της οδού Ηροδότου

20. Nα γίνεται διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου από τη συμβολή της με την οδό Αμφικτυόνων έως την οδό Επισμηναγού Μπεσλεμέ τις μέρες που λειτουργεί το σχολείο από 7:50 έως 8:20 και από 12:55’έως 13:25, για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών αλλά και την αποφυγή συγχρωτισμού λόγω COVID-19

21. Να τοποθετηθούν πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης αυτοκινήτων στις οδούς Δαβάκη και Λ.Ακρίτα κατά τις ώρες λειτουργίας του 8ου Δημοτικού σχολείου και έμπροσθεν αυτού.

22. Να γίνει σήμανση Απαγόρευσης της στάσης και  στάθμευσης έμπροσθεν της εισόδου της οικίας στην οδό Κύθνου 34 για την ασφαλή είσοδο-έξοδο.

23. Να δημιουργηθεί διάβαση, να τοποθετηθεί σήμα Κ-16 καθώς και κάγκελα επί του πεζοδρομίου στην οδό Θερμοπυλών 45 & Πιπίνου για την έξοδο των μαθητών του Ωδείου.

24. Nα τοποθετηθούν σήματα πεζοδρόμου επί της οδού Μιχοπούλου στη Ν. Μαγνησία

25. Nα γίνει σήμανση “STOP” με στένσιλ(οριζόντια σήμανση) στα παρακάτω σημεία της πόλης

·        Λεωσθένους και Παπακυριαζή

·        Παπακυριαζή και Λεωνίδου

·        Κανάρη και Παπαφλέσσα

·        Κανάρη και Πανουργιά

·        Χαλκομάτας και Πηλίου

·        Αμφικτυόνων και Λεωφόρου Ελευθερίας

·        Λεωφόρος Ελευθερία και Φραντζή

·        Ταϋγέτου και Μεγάλου Αλεξάνδρου

·        Γιαννιτσιώτη και Αγράφων

·        Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου

·        Σκληβανιώτη και Μακροπούλου

·        Αγίας Παρασκευής και Αλύτρωτων Πατρίδων

·        Πατρόκλου και Διάκου

·        Δροσοπούλου και Πατρόκλου

·        Έσλιν και Δροσοπούλου

26. Να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος στη συμβολή των οδών Θερμοπυλών & Βασιλικών (JUMBO), όπως προβλέπεται στη σχετική μελέτη του Δήμου.

27. Να κατασκευαστεί Δίκτυο Ποδηλατοδρόμου , όπως προβλέπεται στην μελέτη του έργου «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Ανάπλασης Νοτιοδυτικού Τμήματος Λαμίας-1 Δημιουργία δικτύου πεζοδιαδρομών στους βασικούς άξονες της περιοχής παρέμβασης»

28.  Να τοποθετηθεί πινακίδα STOP επί της οδού Διοφάντους στις διασταυρώσεις με την Παπαμαύρου Μιχαήλ και Γιαννιτσιώτη Ι.

29. Να τοποθετηθεί πινακίδα Ρ40 επί της οδού Μητροπολίτου Αμβροσίου στη διασταύρωση με την οδό Τανάγρας (Προτεραιότητα στην οδό Τανάγρας).

30. Να γίνει διευκόλυνση διέλευσης απορριμματοφόρων στην οδό Σκληβανιώτη με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού από την οδό Κοραή μέχρι την οδό Μουστάκα κατά τμήματα.

31. Να παραχωρηθούν δύο Θέσεις στάθμευσης  στην οδό Ευαγγελιστρίας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

32. Η Κεντρική Λεωφόρος Σταυρού να έχει προτεραιότητα έναντι όλων των καθέτων οδών προς αυτήν και να γίνει σχετική σήμανση με σήματα οδικής κυκλοφορίας.

33. Να τοποθετηθεί πινακίδα STOP στο δρόμο Υπάτης - Αμαλώτας στην τοποθεσία “ Καλημέρα”

34. Να τοποθετηθούν πινακίδες Κ16 «Προσοχή κίνδυνος παιδιά», επί του κεντρικού κοινοτικού δρόμου του οικισμού Σκαμνού.

35. Να τοποθετηθούν πινακίδες STOP  στα κάτωθι σημεία της Τ.Κ. Οίτης λόγω αυξημένης κίνησης και έλλειψης ορατότητας:

Α) στην διασταύρωση της εισόδου Οίτης-Παύλιανης(προτεραιότητα στην επαρχιακή οδό)

Β) στη στροφή της εξόδου Οίτης Παύλιανης, να τοποθετηθούν 2 STOP στους δρόμους που συμβάλλουν με αυτή (προτεραιότητα στην επαρχιακή οδό)

Β. Η Επιτροπή Κυκλοφοριακού γνωμοδότησε αρνητικά για τα εξής θέματα:

1.    Nα μην δημιουργηθεί μια θέση ΑΜΕΑ επί της οδού Μακροπούλου 71 για το όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΜΙΤ 7190 γιατί δεν δικαιούται βάσει νομοθεσίας σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία.

2.    Nα μην δημιουργηθεί μια θέση ΑΜΕΑ επί της οδού Όθωνος 20 για το όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΜΙΡ 6800 γιατί υπάρχει ήδη στο σημείο αυτό θέση ΑΜΕΑ.

3.    Nα μην δημιουργηθεί μια θέση ΑΜΕΑ επί της οδού Τανάγρας 12 για το όχημα με αρ. κυκλοφορίας MIT 8372 γιατί δεν δικαιούται βάσει νομοθεσίας σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία.

4.    Nα μην δημιουργηθεί μια θέση ΑΜΕΑ επί της οδού Ρίτσου 27 για το όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΡΡΑ 5843 γιατί δεν δικαιούται βάσει νομοθεσίας σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία.

5.    Να μην δημιουργηθεί μια θέση ΑΜΕΑ επί της οδού Σμύρνης 71Α για το όχημα με αρ. κυκλοφορίας ΜΙΚ 2839 37 γιατί δεν δικαιούται βάσει νομοθεσίας σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία.

6.    Nα μην απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση βαρέων οχημάτων επί της οδού Άρη Βελουχιώτη γιατί θα εξεταστεί στην Κυκλοφοριακή μελέτη που διενεργείται, προκειμένου να δημιουργηθεί θέση για την μόνιμη στάθμευση όλων των βαρέων φορτηγών.

7.    Nα μην ανακληθεί απόφαση περί απαγόρευσης στάθμευσης επί της οδού Χατζοπούλου μεταξύ των οδών Λεωσθένους και Λεωνίδου πισω από το δικαστικό μέγαρο. Ώστε να μεσολαβήσει αλληλογραφία μεταξύ της Εισαγγελίας και του Δήμου Λαμίας για την σχετική ενημέρωση της Επιτροπής.

8.    Nα μην απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση βαρέων οχημάτων επί της οδού Μάνου Κατράκη, γιατί θα εξεταστεί στην Κυκλοφοριακή μελέτη που διενεργείται, προκειμένου να δημιουργηθεί θέση για την μόνιμη στάθμευση όλων των βαρέων φορτηγώ.

9.    Να μην απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση επί της οδού Ηροδότου 19 για την πρόσβαση στην οικία και λόγω του υδρομέτρου γιατί δεν δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα από τις υφιστάμενες ρυθμίσεις.

10. Nα μην χορηγηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Θερμοπυλών 50 & Πιπίνου για κατάστημα εστίασης γιατί υπάρχει στο οικ. Τετράγωνο θέση φορτοεκφόρτωσης.

11. Nα μην δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ανδρούτσου 45 για το μεσιτικό γραφείο του κ. Οικονόμου, γιατί δεν θα εξυπηρετεί ικανό αριθμό καταστημάτων.

12. Nα μην δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Όθωνος 63 και Χατζίσκου 1 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής-γιατί υπάρχει απέναντι.

13. Να μην ανακληθεί η αρ. 473/2007 ΑΔΣ για παραχώρηση θέσης φ/ε επί της οδού Μακροπούλου 94, γιατί χρήζει διερεύνησης.

14. Nα μην δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Καραϊσκάκη 87 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής, διότι εξυπηρετούνται τα καταστήματα από τις υπάρχουσες θέσεις στάθμευσης.

15. Nα μην δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ησαΐα& Ιερολοχιτών 2 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής, διότι δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

16. Nα μην δημιουργηθούν 2 θέσεις φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Παπαβασιλείου & Γεννηματά για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής

17. Να μη χορηγηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Ησαΐα 95 για την επιχείρηση Εμπορίας και κατασκευής τεντών διότι δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

18. Να μην παραχωρηθεί μια θέση φορτοεκφόρτωσης στην οδό Θερμοπυλών 6 έμπροσθεν της επιχείρησης Α. Παζαρίδης Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία» με διακριτικό τίτλο «Pop Art», διότι δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

19. Nα μην δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Μυκόνου 5 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής, διότι δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

20. Nα μην δημιουργηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Λεωσθένους 5 για τις ανάγκες των καταστημάτων της περιοχής, διότι υπάρχουν θέσεις φορτοεκφόρτωσης στα οικοδομικά τετράγωνα της οδού.

21. Nα μην χορηγηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού για την είσοδο του Φαρμακείου έναντι του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών διότι δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

 

22. Nα μην χορηγηθεί θέση φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Μιαούλη 20 στη Λαμία έμπροσθεν καταστήματος Αφών Δούκαρη – Εμπόριο ειδών αλιείας και σκαφών, διότι δεν εξυπηρετείται ικανός αριθμός καταστημάτων.

23. Nα μην χορηγηθεί θέση στάθμευσης επι της οδού Υψηλαντη 92-94 για τις ανάγκες του κτηνιατρείου και των πελατών του, διότι δεν χορηγούνται αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, για ιατρεία η κτηνιατρεία.

24. Να μην παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης επί της οδού Παπαποστόλου 49 έμπροσθεν του Φαρμακείου, δεδομένου ότι γίνεται μελέτη διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων και κατάργησης θέσεων στάθμευσης.

25. Να μην γίνει χορήγηση άδειας στάθμευσης 2 θέσεων αυτοκινήτων για τις ανάγκες των μελών του Εργαστηρίου STEM στην οδό Καραϊσκάκη 72, διότι δεν

διότι δεν χορηγούνται αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, για Εργαστήρια ή Επιχειρήσεις.

26. Να μην γίνει παραχώρηση θέσης στάθμευσης σε σχολή οδηγών στην οδό Κύπρου 5Α, διότι δεν χορηγούνται αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, για σχολές Οδηγών.

27. Να μην γίνει Παραχώρηση θέσης στάθμευσης πελατών έμπροσθεν πρακτορείου ΟΠΑΠ στην οδό Ορφέως 7, διότι δεν χορηγούνται αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, για Πρακτορεία ή Επιχειρήσεις.

28. Να μην γίνει Παραχώρηση θέση στάθμευσης πελατών έμπροσθεν κομμωτηρίου σκύλων στην οδό Δαμάστας 19, διότι δεν χορηγούνται αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης, για Κουρεία ή Επιχειρήσεις.

29. Να μην γίνει μονοδρόμηση της οδού Λ. Ακρίτα κατά τις ώρες λειτουργίας του 8ου Δημοτικού

30. Να μην τοποθετηθεί προστατευτική υπερκείμενη κατασκευή «Κολωνάκι» επί της οδού Ροζάκη Αγγελή 21- Καλύβα Μπακογιάννη στη γωνία λόγω φθορών από εμπορικά οχήματα (κολωνάκια τοποθετούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις).

31. Να μην τοποθετηθούν σιδερένια κολωνάκια σε σχήμα «Π» έμπροσθεν του καταστήματος «καφεκοπτείο καφεκούτι» Κολοκοτρώνη και Δημολιούλια (κολωνάκια τοποθετούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και πάνω σε υπερυψωμένο πεζοδρόμιο).

32. Να μην τοποθετηθεί κιγκλίδωμα στο πεζοδρόμιο επί της οδού Λεβαδείας 26 και Ναυπάκτου , (κιγκλιδώματα τοποθετούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις).

33. Nα μην τοποθετηθούν ανακλαστήρες οδοστρώματος επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου στην περιοχή Νεάπολη, διότι δημιουργούνται προβλήματα σε διερχόμενους οδηγούς και τοποθετούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

34. Να μην χορηγηθεί άδεια εισόδου- εξόδου οχημάτων στο κατάστημα αυτοκινήτων στην οδό Αβέρωφ & Δροσοπούλου (αναβολή για προσκόμιση στοιχείων).

35. Για την μονοδρόμηση  της οδού Αγάθωνος απαιτείται η σύνταξη κυκλ. μελέτης Θα αντιμετωπισθεί μελλοντικά.

36. Για την μονοδρόμηση  της οδού Πηλίου απαιτείται η σύνταξη κυκλ. μελέτης Θα αντιμετωπισθεί μελλοντικά.

37. Για την μονοδρόμηση  των οδών (Φραντζή κλπ) στην περιοχή Παγκρατίου απαιτείται η σύνταξη κυκλ. μελέτης θα αντιμετωπισθεί μελλοντικά.

38. Να μην μετακινηθεί η στάση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ (Ντουλάκη), που βρίσκεται στο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου , θα επανεξετασθεί αν γίνει οικοδόμηση του οικοπέδου και δημιουργείται πρόβλημα .

39.  Να μην εγκριθεί η στάση Αστικών Λεωφορείων στην οδό Οδυσσέα Ελύτη γιατί θα εξεταστεί στην Κυκλοφοριακή μελέτη που διενεργείται.

40. Να μην αλλάξει το δρομολόγιο και η στάση των Υπεραστικών Λεωφορείων που εκτελούν δρομολόγια από και προς την Ανατολική Φθιώτιδα , θα επανεξεταστεί μετά την σύνταξη της κυκλοφοριακής μελέτης.

41. Οι ρυθμίσεις στα δρομολόγια και στις θέσεις στάσης των αστικών λεωφορείων όπως αυτές αναφέρονται στη 43 Απόφαση της Κοινότητας Λαμίας (ΑΔΑ Ψ1ΗΦΩΛΚ-Τ1Δ) θα εξετασθούν μετά την σύνταξη της Κυκλοφοριακής  μελέτης που διενεργείται.

42. Να μην διαμορφωθούν νέες στάσεις του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ στη Ν. Μαγνησία επί της Στυλίδος γιατί θα εξεταστεί στην Κυκλοφοριακή μελέτη που διενεργείται.

43. Να μην επιτραπεί η κατασκευή μικρών υπερυψώσεων επί της Ε.Ο. Λιανοκλαδίου – Στύρφακας έμπροσθεν ακινήτου κειμένου εντός της Τ.Κ. Λιανοκλαδίου ιδιοκτησίας των Κοντοκώστα Κωνσταντίνου και Κοντοκώστα Χρήστου, διότι δεν επιτρέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και δημιουργείται πρόβλημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->