Φωτιά: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κερατέα, συναγερμός στην πυροσβεστική

Φωτιά: Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κερατέα, συναγερμός στην πυροσβεστική

Λίγη ώρα μετά τις 16:30 της Τρίτης (17.08) σημειώθηκε μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Κερατέας σήμανε συναγερμό σε πυροσβεστική και κατοίκους.

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις από το πρωί στο μέτωπο της Κερατέας, με την πυροσβεστική να καταβάλλει υπεράνθρωποες προσπάθειες για να την οριοθετήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις μάλιστα να μένουν σε καίρια σημεία για αυτό ακριβώς τον λόγο.

Ωστόσο, πριν από λίγη ώρα είχαμε μια νέα αναζωπύρωση κοντά στη Σιντερίνα που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους αλλά και σε όσους επιχειρούν.

Τόσο επίγειες δυνάμεις, όσο και εναέρια μέσα, κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε η νέα αυτή εστία να ελεγχθεί άμεσα.

Παράλληλα,αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές Αγιασμόθι και Δροσιά, όπου πλέον επιχειρούν πέντε ελικόπτερα, σε συνδυασμό με τις επίγειες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 104 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, αναφορικά με τη φωτιά στα Βίλια, η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε τρία μέτωπα και καίει πευκοδάσος στους λόφους του όρους Πατέρας, στο τμήμα από Παλαιοχώρι, 'Αγιος Σωτήρας και Παλαιοκούνδουρα, αλλά η κατάσταση παρουσιάζει βελτίωση σε σχέση με τη νύχτα και τις πρωινές ώρες, που εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί και ένα γηροκομείο.

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά στα Βίλια έχει σπάσει σε τρία μέτωπα, η κατεύθυνση του ενός -γεωγραφικά- είναι προς τα Μέγαρα, το δεύτερο είναι σε ένα ύψωμα πριν το όρος Πατέρα και το τρίτο με κατεύθυνση προς την Οινόη», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο κ. Κόκκαλης επανέλαβε ότι το μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ έκανε γνωστό ότι και στα τρία σημεία επιχειρούν εναέρια μέσα.



from Όλες οι ειδήσεις https://ift.tt/3g7Cy1S
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη