Aυτή είναι η τύχη των ελάχιστων δέντρων στη Λαμία

Ε, δεν μπορώ να μην το σχολιάσω! Θα σκάσω. Τι ήθελα και έβγαινα στην πόλη σήμερα; Μου χάλασε τη διάθεση. Αυτή είναι η τύχη των κυπαρισσιών, αυτή είναι η τύχη των ελάχιστων δέντρων στη Λαμία.

Πέρυσι, στις 26 Ιουλίου, έκοψαν στο Δικαστικό Μέγαρο τα κυπαρίσσια και άφησαν δύο, από τα οποία το ένα του «κούρεψαν» την κορυφή… Και φέτος μας άφησε χρόνους, όπως ήταν αναμενόμενο. Ευτυχώς όμως θα περάσει στο Μητρώο των Δέντρων, που θα φτιάξει ο Δήμος… για να μνημονεύεται κι αυτό μαζί με τα τόσα άλλα, που χάνονται κάθε χρόνο… Στο μεταξύ το κυπαρίσσι είναι ιδανικό δέντρο για την ανάδειξη επιβλητικών κτιρίων, όπως το Δικαστικό Μέγαρο.

Έγραφε πέρυσι μια φίλη για τα δέντρα που κόπηκαν στα δικαστήρια: «… Για να εξωραΐσουν το δικαστικό Μέγαρο εξωτερικά, νομίζουν ότι πρέπει να κόψουν τα δέντρα! Θλιβερό! Κι έτσι να φανεί και το βάψιμο! Τι ντροπή! Και σκαλωσιές μπορούσαν να τοποθετηθούν και υλικά να ξεφορτώσουν! Όλα χωρούσαν!"»

Να λοιπόν το αποτέλεσμα!

Στέφανος Σταμέλλος



Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη